25.08.2011. / 14:40

Autor: Totalsport

Taksijem putuju oko svijeta već pola godine

Problemi sa snijegom u Finskoj, bliski susret s talibanima u Afganistanu i privođenje u Iranu od strane tajne policije samo su dio kolaža iz ove nevjerovatne avanture

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaTrojica avanturista iz Londona Paul Archer, Leigh Purnell i Johno Ellison krenuli su prije pola godine u obaranje svjetskog rekorda u vožnji taksijem.

Podvig u kojem će preko četiri kontinenta i 39 zemalja prevaliti više od 50.000 kilometara stigao je blizu samog kraja čime je i svjetski rekord na dohvat ruke. Uz podršku londonskog gradonačelnika Borisa Johnsona koji je zahvalio dečkima što imaju hrabrosti prevaliti toliku kilometražu u starom taksiju, avantura je postala svjetski događaj.

Problemi sa snijegom u Finskoj, bliski susret s talibanima u Afganistanu i privođenje u Iranu od strane tajne policije samo su dio kolaža iz ove nevjerovatne avanture. Na cilju u Sidneyu bi se trebali pojaviti kroz mjesec dana, a jedni pravi problem predstavlja njihov taksi koji na leđima ima već 19 godina.

Premda je prije puta taksi u potpunosti pripremljen za put i ojačan, dečki su iz Kine, gdje imaju problem s vlastima i pristupom internetu, poručili da njihovo vozilo više nije u najboljem stanju.

Vezane vijesti

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Uskoro nova verzija njujorškog žutog taksija

Gradonačelnik New Yorka Michael Boomberg u utorak je predstavio novu unaprijeđenu verziju poznatog njujorškog žutog taksija s USB priključcima koji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika