25.08.2011. / 14:53

Autor: Totalsport

Asafa Powell otkazao stotku na Svjetskom prvenstvu

- Zatezanje u preponama još nije prestalo. Asafa nije 100% spreman - izjavio je Doyle

Asafa Powell Asafa Powell Jamajčanski sprinter Asafa Powell odustao je zbog ozljede u preponama od nastupa u utrci na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom Daeguu, koje se održava od 27. kolovoza do 4. rujna.

Powellov menadžer Paul Doyle objasnio je da je ozljeda koju je Powell zadobio prije nekoliko tjedana još uvijek zadavala vlasniku najbržeg vremena ove sezone previše problema.

Powell je početkom ovog mjeseca otkazao miting Dijamantne lige u Londonu, zbog zatezanja u preponama koje je osjetio prilikom mitinga u Budimpešti na kojem je na 100 metara ostvario vrijeme 9.86.

- Zatezanje u preponama još nije prestalo. Asafa nije 100% spreman - izjavio je Doyle.

Kvalifikacije za 100 metara počet će u subotu. Ta je disciplina tradicionalno označena kao središnja atrakcija cijelog prvenstva. No, čini se da ovoga puta stotka i neće biti tako uzbudljiva.

Powellov sunarodnjak Usain Bolt, aktulani svjetski i olimpijski prvak u ovoj disciplini, kao i svjetski rekorder (9.58), ostao je, malo po malo, bez svih najjačih konkurenata. Amerikanac Tyson Gay zbog ozljede i operacije desnog kuka ove sezone više neće trčati. Jamajčanski atletičar Steve Mullings, treći najbrži sprinter sezone na stotinu metara, otpao je sa Svjetskog prvenstva zbog pozitivnog doping-testa, a isto se dogodilo i Amerikancu Mike Rodgersu. Sada je stotka ostala i bez Asafe Powella, koji je ove sezone otrčao najbrže vrijeme u toj disciplini, 9.78.

Paul Doyle je rekao kako će Powellu biti potrebna još četiri dana za potpuni oporavak. Nije odbacio mogućnost da Powell ipak nastupi na Svjetskom prvenstvu, ali samo u štafeti 4x100 metara koja je na rasporedu zadnjeg vikenda prvenstva. Dakako, Jamajka je s Boltom favorit u toj disciplini.

Doyle je priopćio kako je odluka o povlačenju Powella iz utrke na 100 metara donesena nakon opsežnog testiranja u Daeguu.

- Sljedećeg dana Asafa je opet osjećao velike bolove.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika