25.08.2011. / 16:37

Autor: Hina

"Popušili": Na Bajakovu zaplijenjeno više od 20 tisuća šteka cigareta

Na graničnom prijelazu Bajakovo prošle noći carinici su kontrolirali tegljač čeških registracijskih oznaka i u njemu otkrili skrivenih 20.139 šteka cigareta vrijednih više od 2 milijuna kuna, izvijestio je danas na konferenciji za novinare na Bajakovu pročelnik Carinarnice Vukovar Jozo Milanković.

Cigarete su pronađene u tegljačuCigarete su pronađene u tegljačuNa graničnom prijelazu Bajakovo prošle noći carinici su kontrolirali tegljač čeških registracijskih oznaka i u njemu otkrili skrivenih 20.139 šteka cigareta vrijednih više od 2 milijuna kuna, izvijestio je danas na konferenciji za novinare na Bajakovu pročelnik Carinarnice Vukovar Jozo Milanković.

"Nešto prije ponoći na granični prijelaz je došao tegljač-hladnjača kojim je upravljao 29-godišnji državljanin Češke te prijavio provoz 11 tona tjestenine na 33 palete", rekao je Milanković te dodao da je vozač negirao da ima bilo što cariniti.

Temeljem "analize rizika" carinici su ipak izdvojili i pregledali tegljač da bi u njemu uz 17 paleta tjestenine pronašli i 16 paleta cigareta raznih marki. Tegljač se kretao iz Grčke za Njemačku.

Vozač je predan u nadležnost Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru te je nad njim u tijeku postupak.

Predstojnik Carinske ispostave Bajakovo Antun Antunović na istoj je konferenciji za novinare izvijestio o slučaju kada je policija 18. kolovoza na autocesti A3 kod Županje zaustavila teretno vozilo s poluprikolicom, turskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 53-godišnji turski državljanin, a u vozilu je otkriveno 20,5 tona krivotvorene odjeće i nešto obuće, uglavnom robnih marki Adidas, Armani, Nike, Puma i La Costa.

Iako je vozač izjavio carinicima da prevozi tekstil što je pregledom i utvrđeno, detaljni pregled otkrio je da je riječ o krivotvorinama proizvedenim u Turskoj i vrijednim oko 60 tisuća eura, a bile su namijenjene belgijskom tržištu, pojasnio je Antunović, te dodao da je roba krivotvorena, no i vrlo dobre kvalitete.

Roba je zaplijenjena i bit će uništena temeljem zahtjeva nositelja prava intelektualnog vlasništva.

Među zaplijenjenom robom pronađeno je i 2.378 dresova hrvatske nogometne reprezentacije, a otprilike toliko i europskog nogometnog velikana "Barcelone".

Vezane vijesti

SAD 'impresioniran' hrvatskom policijom

SAD 'impresioniran' hrvatskom policijom

Čelnik bečkog ureda Američke agencije za borbu protiv droge (DEA) Ira Israel pohvalio je danas hrvatske policajce koji su višemjesečnom akcijom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika