25.08.2011. / 16:49

Autor: Hina

Josipović pozvao vladu da se pobrine za vojne objekte

Predsjednik Republike Hrvatske, nakon posjeta Ivancu, obišao je danas bivši vojni objekt na vrhu planine Ivanščice te je pozvao vladu da se pobrine za nj i za slične objekte.

Ivo JosipovićIvo JosipovićPredsjednik Republike Hrvatske, nakon posjeta Ivancu, obišao je danas bivši vojni objekt na vrhu planine Ivanščice te je pozvao vladu da se pobrine za nj i za slične objekte.

"Ovdje na Ivanščici imamo zoran primjer kako propada državna imovina, propada zbog nedonošenja odluka. Vojska je učinila svoje, ovaj objekt proglasila neperspektivnim i sada je red na vladi da ga održava. Jedna od mogućih namjena, što inače podržavam, je da se nekretnina ovakvog tipa vrati lokalnoj samoupravi jer je velika šteta da tolike godine objekt propada, i čuo sam podatak da bi danas obnova tog objekta koštala dvaput više nego prije par godina. S ovog mjesta apeliram na vladu RH da se pobrine o sudbini ovog i sličnih objekata u Hrvatskoj", rekao je predsjednik Josipović.

Riječ je o bivšemu vojnom kompleksu na Ivanščici koji je tijekom proteklih dvadesetak godina posve devastiran, a grad Ivanec ni nakon prepiske s mjerodavnim državnim tijelima, koja traje od 2003. godine, ne uspijeva doći u posjed objekata kako bi ih uredio radi razvitka planinskog turizma na Ivanščici, rekao je ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić.

Gradonačelnik Zlatara Miroslav Kopjar, na čijem je području taj vojni objekt, rekao je kako se nada da će "sa susjedima u Ivancu dobro surađivati na razvoju zagorske krasotice Ivanščice".

Na novinarsko pitanje, predsjednik Josipović kometirao je i izjavu premijerke Jadranke Kosor da će posredovati u poboljšanju odnosa između Beograda i Prištine.

"Siguran sam da je gospođa Kosor u Prištini zagovarala politiku regionalne suradnje i povjerenja, dakle nešto što je temelj hrvatske vanjske politike i politike Europske unije. Ne sumnjam u dobre namjere premijerke", rekao je predsjednik Josipović, koji će poslijepodne biti i na varaždinskome Špancirfestu.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
8/8/09

tovar62, 26.08.11. 09:04

Sreca Hrvatska nije velika pa moze putovat svaki dan,a zaboravavlja da ovo nisu predsjednicki izbori,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika