25.08.2011. / 16:56

Autor: Hina

Francuzi ne žele Strauss-Kahna u politici

Većina Francuza ne želi da se bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn vrati u politiku nakon što su američki tužitelji ovoga tjedna odbacili tužbu za pokušaj silovanja, pokazala je anketa objavljena u četvrtak.

Dominique Strauss-KahnDominique Strauss-KahnVećina Francuza ne želi da se bivši direktor MMF-a Dominique Strauss-Kahn vrati u politiku nakon što su američki tužitelji ovoga tjedna odbacili tužbu za pokušaj silovanja, pokazala je anketa objavljena u četvrtak.

Prema anketi, 53 posto ispitanika ne želi da bivši socijalistički ministar financija sudjeluje u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore koji se održavaju u travnju iduće godine.

Strauss-Kahn je bio najveći favorit za novoga predsjednika, prije uhićenja 14. ožujka nakon što ga je sobarica jednog hotela u New Yorku optužila za seksualno napastovanje.

Strauss-Kahn je ionako propustio rok za prijavu za predizbore za osvajanje kandidature Socijalističke stranke.

Samo 23 posto ispitanih poduprlo je njegovu kandidaturu za stranačke predizbore, a 19 posto drži da bi Strauss-Kahn trebao poduprijeti nekog od šest postojećih kandidata.

Ipak, njegov povratak u Francusku uzburkat će strasti u Socijalističkoj stranci koja će se u četvrtak okupiti na stranačkoj konferenciji u La Rochelleu, dok pokušava prekinuti kontinuitet od 16 godina koliko predsjednički položaj drže desni konzervativci.

Vezane vijesti

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Milanović neaktivan, Čačić u prvom planu

Predsjednik Hrvatskog društva ekonomista i bivši ministar gospodarstva, Ljubo Jurčić, izjavio je kako sadašnja Vlada ne poduzima prave mjere kako bi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika