25.08.2011. / 17:22

Autor: Hina , Nacional.hr

Austrijanac zlostavljao kćerke 40 godina: 'Slučaj podsjeća na Fritzlov zločin'

Opis zločina podsjeća na slučaj incesta Josefa Fritzla koji je prije tri godine šokirao Austriju. Fritzl je imao sedmero djece s vlastitom zatočenom kćerkom za što je 2009., u 74. godini života, osuđen na kaznu doživotnog zatvora

Ilustracija (Wikipedia)Ilustracija (Wikipedia)Austrijska policija otvorila je istragu protiv muškarca zbog osnovane sumnje da je zatočio, tukao i seksualno zlostavljao svoje dvije kćerke više od četrdeset godina, objavila je u četvrtak policija.

Osamdesetpetogodišnji Austrijanac iz sela sjeverno od grada Braunaua, držao ih je zatočenima u malenoj kuhinji u kojoj se nalazila samo jedna drvena klupa na kojoj su spavale.

"Osumnjičeni im je oružjem prijetio da će ih ubiti", stoji u priopćenju policije Gornje Austrije.

Otac je kćerima priječio "bilo kakav društveni kontakt", dodaje se u priopćenju. Zasad je nejasno jesu li cijelo vrijeme bile zatvorene.

Opis zločina podsjeća na slučaj incesta Josefa Fritzla koji je prije tri godine šokirao Austriju. Fritzl je imao sedmero djece s vlastitom zatočenom kćerkom za što je 2009., u 74. godini života, osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

U policiju kažu da su zlostavljačeve kćeri, žene od 53 i 45 godina, "mentalno zaostale" i smještene u zdravstvenu ustanovu.

Pobjegle su u svibnju kada je otac pokušao silovati stariju kći koja se branila, pa je starac pao i ozlijedio se. Socijalni radnik našao ga je dva dana poslije i zločin prijavio policiji.

Zlostavljač je u bolnici i "mentalno je aktivan" s obzirom na svoju dob, ističu policajci.

U policiji nisu rekli jesu li zlostavljane kćerke s ocem imale djece. U policijskom priopćenju, u kojem se ne otkriva identitet osumnjičenog, navodi se da ih je zlostavljao od 1970. do 2011. u selu uz granicu s Njemačkom.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
9/1/08

caballero, 26.08.11. 06:05

I sad smo mi Balkanci divljaci !?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika