26.08.2011. / 08:15

Autor: Hina , Nacional.hr

WikiLeaks objavio 100 tisuća novih diplomatskih bilješki

"Objavit ćemo preko 100.000 diplomatskih depeša iz američkih veleposlanstava šitrom svijeta do kraja dana", napisano je četvrtak u ime Wikileaksa

ArhivaArhivaOrganizacija WikiLeaks je preko društvene mreže Twittera javila da u javnost pušta preko 100.000 dosad neobjavljenih diplomatskih bilješki iz američkih veleposlanstava.

"Objavit ćemo preko 100.000 diplomatskih depeša iz američkih veleposlanstava šitrom svijeta do kraja dana", napisano je četvrtak u ime Wikileaksa na stranici na Twitteru za koju se vjeruje da je koristi utemeljitelj i prvi čovjek te organizacije Australac Julian Assange.

Wikileaks je 2010. počeo objavljivati dokumente, njih skoro 250.000, koji pripadaju američkom State Departmentu ali ih je objavljivao u manjim količinama. Na upit Reutersa zašto je sad objavljen tako velik broj diplomatskih bilješki jedan izvor pri WikiLeaksu je rekao da je ta organizacija razočarana time što su mediji izgubili interes za objavljivanje podataka iz depeša.

Nekoliko velikih medijskih kuća već mjesecima imaju kompletne diplomatske bilješke koje im je dostavio Wikileaks ali su podatke iz njih obavljivale samo sporadično.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika