26.08.2011. / 11:31

Autor: Totalsport

US Open: Dodig na Davidenka, Čilić na Harrisona

Ivo Karlović odmjerit će snage protiv Čileanca Fernanda Gonzaleza, trenutno tek 294. igrača svijeta koja je savladao u oba dosadašnja međusobna ogleda, dok će Ivan Ljubičić, postavljen za 30. nositelja, za protivnika na startu imati Slovenca Blaža Kavčiča

Ivan DodigIvan DodigOdržan je ždrijeb posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena. Hrvatska će u glavnom ždrijebu imati šestoro predstavnika, četvero tenisača i dvije tenisačice.

U glavnom ždrijebu naše će boje od tenisača braniti Marin Čilić, Ivan Ljubičić, Ivan Dodig i Ivo Karlović, dok će kod tenisačica to biti Petra Martić i Mirjana Lučić. Kroz kvalifikacije plasman će još pokušati izboriti Antonio Veić i Ajla Tomljanović.

Čilić, koji je postavljen za 27. nositelja, u prvom će kolu igrati protiv 67. tenisača svijeta Ryana Harrisona protiv kojeg dosad nije igrao. Čilić je u dijelu ždrijeba s Rogerom Federerom s kojim se može ogledati već u 3. kolu.

Ivan Dodig, koji ima status 32. nositelja, u 1. kolu će igrati protiv Rusa Nikolaja Davidenka, 39. igrača ATP ljestvice, a bit će to njihov prvi međusobni ogled. Dodig je u istom dijelu ždrijeba kao i najbolji tenisač svijeta Novak Đoković i njihov je međusobni ogled moguć u trećem kolu.

Ivo Karlović odmjerit će snage protiv Čileanca Fernanda Gonzaleza, trenutno tek 294. igrača svijeta koja je savladao u oba dosadašnja međusobna ogleda, dok će Ivan Ljubičić, postavljen za 30. nositelja, za protivnika na startu imati Slovenca Blaža Kavčiča. Riječ je o 81. igraču svijeta kojeg je dobio u jedinom dosadašnjem meču prije dvije godine u češkom Prostejovu. Ljubo je u dijelu ždrijeba kao i drugi tenisač svijeta Rafael Nadal i njihov je ogled moguć u 3. kolu.

Mirjana Lučić na startu će zaigrati protiv zasad nepoznate kvalifikantice, dok će u slučaju pobjede vrlo vjerojatno na Talijanku Francescu Schiavone u 2. kolu. Petra Martić u 1. kolu će igrati protiv Čehinje Barbore Zahlavove Strycove, trenutno 71. igračice WTA ljestvice od koje je izgubila u jedonom prijašnjem ogledu igranom ove godine na tvrdoj podlozi Sydneyja.

Branitelj naslova u konkurenciji tenisača je Španjolac Rafael Nadal, a kod tenisačica Belgijka Kim Clijsters koja je zbog ozljede trbušnog mišića morala otkazati nastup.

US Open, tenisači, 1. kolo:

Dodig (32) - Davidenko

Karlović - Gonzalez

Čilić (27) - Harrison

Ljubičić (30) - Kavčič

tenisačice, 1. kolo:

Martić - Zahlavova Strycova

Lučić - kvalifikantica

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika