26.08.2011. / 12:47

Autor: Hina , Nacional.hr

Osijek: međusobne optužbe logoraša

Na konferenciji za novinare Hajduković je ustvrdio kako je neistina da je Gubina prošao strahote logora već je, kako tvrdi, "čuo priče drugih logoraša i to stavio na papir", čime je obmanuo javnost i uvrijedio logoraše koji su prošli zlostavljanja u logorima

Tomislav Hajduković: Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLTomislav Hajduković: Photo: Marko Mrkonjić/PIXSELLPredsjednik osječko-baranjske podružnice Hrvatske udruge logoraša (HUL) Tomislav Hajduković izjavio je danas u Osijeku kako je knjiga "260 dana", autora Marijana Gubine, nedavno predstavljena u sklopu obilježavanja dana sjećanja na zatočene i nestale u Domovinskom ratu, prepuna neistina te da je njezin autor obmanuo javnost, zbog čega će protiv njega podnijeti i kaznenu prijavu.

Na konferenciji za novinare Hajduković je ustvrdio kako je neistina da je Gubina prošao strahote logora već je, kako tvrdi, "čuo priče drugih logoraša i to stavio na papir", čime je obmanuo javnost i uvrijedio logoraše koji su prošli zlostavljanja u logorima.

Hajduković tvrdi kako je Gubina u svojoj knjizi dijelom koristio i iskaze logoraša već objavljene u knjizi "Kroz pakao u slobodu", koju je objavilo Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL).

Ocijenio je kako Gubina u knjizi ne spominje ni jedan logor u kojem je bio, niti koje su ga osobe zlostavljale, dodavši kako je o ovome slučaju izvijestio ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića, a protiv Gubine će podnijeti kaznenu prijavu i tražiti da se cijeli slučaj ispita.

Dodao je kako dio odgovornosti snose i čelnici HDLSKL-a, koji su, kako smatra, morali znati za ove činjenice.

Autor knjige Marijan Gubina u izjavi Hini odbacio je Hajdukovićeve tvrdnje, kazavši kako ga je u HDLSKL učlanio upravo Hajduković dok je bio čelnik županijske podružnice toga Društva, čijim se članom postaje nakon provjere iskaza i dokumentacije u statusu logoraša.

Kaže kako Hajduković očito nije pročitao njegovu knjigu, jer bi tada znao u kojim je logorima od kolovoza 1991. do travnja 1992. bio zatočen, a kako tvrdi, radilo se o tranzitnim i radnim logorima na području Dalja i Bobote.

Ocijenio je da Hajduković koji je, kako tvrdi, zbog niza malverzacija, izbačen iz HDLSKL-a, i protiv kojega je pokrenut sudski postupak, želi iskoristiti medije za svoj vlastiti publicitet.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika