26.08.2011. / 14:58

Autor: Nacional.hr

Najveća umjetnička dostignuća nagrađena Orlandom

Nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu 62. Dubrovačkih ljetnih igara dodijeljena je Mislavu Čavajdi

Marija Pavlović i Mislav ČavajdaMarija Pavlović i Mislav ČavajdaU Dubrovniku su, uz nazočnost predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, dodijeljene nagrade Orlando za najveće umjetničke dosege u ostvarenju programa 62. Dubrovačkih ljetnih igara - Mislavu Čavajdi za naslovnu ulogu u Kralju Edipu i klarinetistici Mariji Pavlović.

Nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u dramskom programu 62. Dubrovačkih ljetnih igara dodijeljena je Mislavu Čavajdi, za ulogu Edipa, u Sofoklovom Kralju Edipu, premijerno prikazanom 24. kolovoza u parku Umjetničke škole, u režiji Eduarda Milera i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla. Čavajda je svojom kreacijom naslovne uloge u Kralju Edipu obilježio i samu predstavu i sveukupni dramski program, te su „Igre dobile lik moćan u iskazu, uvjerljiv u sumnji i postojan u bolu" - bio je jednoglasan stručni žiri i siguran da, „nakon čudnih obrata sudbine, Orlando ide u prave ruke, ruke glumca koji je u teškim okolnostima iskazao svu snagu svog talenta i racionalnost svog glumačkog bića."

Nagrada Orlando za najbolje umjetničko ostvarenje u Glazbenom programu 62. Dubrovačkih ljetnih igara dodijeljena je hrvatskoj klarinetistici Mariji Pavlović za njenu solističku kreaciju s komornim orkestrom milanske Scale Gli Archi Scaligeri, 16. srpnja u atriju Kneževa dvora. "Njena virtuoznost, lijep ton i muzikalnost su pokazale da je riječ o pravoj majstorici tog instrumenta i jednoj od najdarovitijih glazbenica hrvatske glazbene scene" - kazao je u obrazloženju stručni žiri.

Vezane vijesti

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

Filip Juričić: 'Sudjelovao bi u pjevačkom showu'

"Posljednjih mjesec dana u pogonu sam od osam ujutro do 10 navečer. I onda idem spavati. Nema izlazaka, nema televizije, nema druženja, nema… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika