26.08.2011. / 15:20

Autor: Hina

Ustanici poslali specijalce u lov na Gadafija

Libijski ustanici objavili su da su poslali specijalce u lov na Moamera Gadafija čije su preostale snage iz nekoliko džepova otpora bombardirale zračnu luku u Tripoliju i oštetili jedan zrakoplov.

Gadafija love specijalciGadafija love specijalciLibijski ustanici objavili su da su poslali specijalce u lov na Moamera Gadafija čije su preostale snage iz nekoliko džepova otpora bombardirale zračnu luku u Tripoliju i oštetili jedan zrakoplov.

Ustanički časnik Hisham Buhagiar rekao je u petak da Gadafija pokušavaju pronaći na nekoliko lokacija. "Svakodnevno šaljemo specijalce u lov na Gadafija. Imamo postrojbu koja prikuplja obavještajne podatke i nekoliko njih koji ga love", rekao je Buhagiar.

Televizija Al Arabija iz Dubaia javlja da se oko zračne luke u Tripoliju vode borbe između Gadafijevih pristaša i ustanika.

Oni su upali u četvrt Abu Salim, jedno od preostalih uporišta režimskih snaga, nakon što su to područje u četvrtrak bombardirali zrakoplovi NATO-a.

Britanski lovci gađali su u petak i vojni bunker u Gadafijevu rodnom gradu Sirtu, izvijestilo je britansko ministarstvo obrane.

Zrakoplovi tipa Tornado poletjeli su iz baze u Norfolku i navođenim raketama pogodili zapovjedni bunker Gadafijevih snaga.

Vodstvo prodemokratskih snaga istovremeno je najavilo da će se preseliti iz dosadašnjeg uporišta u Bengaziju u glavni grad i otuda vladati zemljom nakon što je u šestomjesečnoj oružanoj revoluciji okončana dugogodišnja vladavina libijskog diktatora.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika