26.08.2011. / 16:12

Autor: Hina

Kosor obišla centar za uvježbavanje vojnih pasa i skoro nastradala

U povodu 20. obljetnice osnutka Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske premijerka Jadranka Kosor obišla je danas Obučni centar vodiča i službenih pasa "Satnik Krešimir Ivošević" u Dugom Selu na poziv ministra obrane Davora Božinovića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OS) general pukovnika Drage Lovrića.

Jadranka Kosor (Foto: MORH)Jadranka Kosor (Foto: MORH)U povodu 20. obljetnice osnutka Vojne policije Oružanih snaga Republike Hrvatske premijerka Jadranka Kosor obišla je danas Obučni centar vodiča i službenih pasa "Satnik Krešimir Ivošević" u Dugom Selu na poziv ministra obrane Davora Božinovića i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga (GS OS) general pukovnika Drage Lovrića.

"Jako sam zadovoljna danas viđenim, ovo je na ponos svih nas, zaista primjer kako se odlično radi", rekla je predsjednica vlade nakon kratkog obilaska centra i 20-minutne pokazne vježbe.

Jadranka Kosor tom je prigodom istaknula da psi iz tog centra sudjeluju u mirovnim misijama. "Tri su psa u Afganistanu, a ovdje je bio i jedan pas koji je dobio posebnu medalju NATO-a, na ponos svima nama", rekla je, dodajući kako sve to pokazuje da Hrvatska ima odličnu vojsku.

Službeni vojni psi OS RH u misiji ISAF-a u Afganistanu sudjeluju od veljače 2003. u sklopu postrojbe Vojne policije OS RH, a labradorica Katy prvi je službeni pas koji je za uspješno odrađene zadaće u sklopu misije 2009. dobio medalju NATO-a.

Obučni centar vodiča i službenih pasa "Satnik Krešimir Ivošević" u Dugom Selu razvio se iz Nastavne satnije Vojne policije i sastavni je dio Središta vojne policije za obuku "Bojnik Alfred Hill".

Centar ima vlastiti planski uzgoj vojnih pasa za potrebe Vojne policije OS RH i uvježbavanje pasa vodiča. Psi se uzgajaju za zadaće poput otkrivanja eksploziva, droga, duhana te za zaštitu i traganje, a centar surađuje s mnogim ministarstvima i ima dobro razvijenu međunarodnu suradnju s partnerskim oružanim snagama.

Iako su premijerku upozoravali kako je bolje da ne dira pse, nije mogla odoljeti. To ju je gotovo stajalo ugriza jer jedan od pasa nije bio najbolje raspoložen. Srećom, brzom reakcijom njegova trenera pas je ostao podalje od premijerke, koja je bila vidno potresena činjenicom da ju je pokušao ugristi.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 26.08.11. 18:48

Psi prepoznaju lošu energiju i reagiraju tako da ju neutraliziraju.Šteta za pruženu(ugroženu)ruku koju je pas napao.Obično dotična gospođa tako gura nos.E to bi već bio potez za koji bi pas trebao dobiti posebnu nagradu hrvatskog naroda(lenta sa domoljubnim čeljustima)-na primjer.


registracija
24/8/11

vodenika, 26.08.11. 19:19

Kosorica nije kriva kaj se ne zna izraziti. Nije kriva što ne zna za staru narodnu "ne gradi se vlastita sreća, na tuđoj nesreći". Mogla je otići na Kosovo (Merkelica je tako naredila) , ali je mogla izjavu dati malo bolje umotanu u celofan. Ovako je to ispalo jeftino, nekompetentno i primitivno. Radi svojih poena za izbore , huška vlastiti narod na mržnju i netrpeljivost. Jadno.


registracija
15/8/09

vergilia, 26.08.11. 21:17

Kosorica bi trebala kazniti peseka jer nije posao odradio zaista do kraja.


registracija
14/11/07

laufer, 26.08.11. 22:50

Cucak je sigurno neki esdepejac...)


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika