26.08.2011. / 16:29

Autor: Totalsport

IAAF: Pistorius u štafeti mora trčati prvu dionicu

Jedina stvar koju smo rekli Južnoafričkom savezu je da ako želi nastupiti u štafeti, da mora trčati prvu izmjenu kako bi se izbjegle ozljede ostalih atletičara - rekao je predsjednik IAAF-a Lamine Diack

Oscar PistoriusOscar PistoriusMeđunarodna atletska federacija (IAAF) nametnula je južnoafričkom hendikepiranom atletičaru (amputirane obje potkoljenice) Oscaru Pistoriusu (24) uvjete vezane uz nastup u štafeti 4x400 metara na Svjetskom prvenstvu u Dageuu.

Naime, krovno tijelo svjetske atletike saopćilo je kako Pistorius mora trčati u prvoj izmjeni štafete želi li nastupiti iz "sigurnosnih razloga".

- Ova osoba poseban je slučaj. Dopustili smo mu nastup na SP-u i vidjet ćemo kakav će rezultat biti. Jedina stvar koju smo rekli Južnoafričkom savezu je da ako želi nastupiti u štafeti, da mora trčati prvu izmjenu kako bi se izbjegle ozljede ostalih atletičara - rekao je predsjednik IAAF-a Lamine Diack.

Podsjećamo, Pistorius trči na posebnim protezama izrađenim od karbonskih vlakana, a kvalifikacijsku normu za nastup na Svjetskom atletskom prvenstvu izborio je u srpnju na mitingu u talijanskom Lignanu s vremenom 45.07. Tako je ujedno postao prvi paraolimpijac s vizom za SP.

U IAAF-u inzistiraju da Pistorius trči prvu izmjenu, budući u štafeti 4x400 metara samo prvu dionicu atletičari trče svaki u svojoj stazi, nakon čega svi prelaze u unutarnju stazu, te postoji mogućnost međusobnog kontakta.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika