26.08.2011. / 16:53

Autor: Hina

Kajin: Karamarko politizira MUP za vlastitu promociju

Potpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin danas se u Puli na konferenciji za novinare komentirao posljednje istupe ministra unutarnjih poslova rekavši kako Tomislav Karamarko svojim izjavama "zapravo politizira policiju".

Damir KajinDamir KajinPotpredsjednik IDS-a i saborski zastupnik Damir Kajin danas se u Puli na konferenciji za novinare komentirao posljednje istupe ministra unutarnjih poslova rekavši kako Tomislav Karamarko svojim izjavama "zapravo politizira policiju".

"Budi desničar, ali ne i protivnik antifašizma", poručio je ministru unutarnjih poslova Kajin komentirajući Karamarkove ocjene izrečene u Dubrovniku na tribini u povodu Europskog spomendana na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima.

Kako je rekao, Karamarkova teza da 'treba prekopati jame da se zakopaju one koje su uvjetovale podjele' je nategnuta jer bi se moglo dogoditi da nakon ovoga mnoge ostanu nezakopane.

"Za Karamarka su svi koji su nosili zvijezdu fašisti, a prije svega Tito. Komunisti su bili na čelu antifašističkog pokreta i to im nitko ne može oduzeti, kao i činjenicu da bez NOB-a i partizanskog pokreta ne bi bilo Hrvatske kakvu poznajemo", dodao je Kajin i usvrdio kako se "ne može politizirati MUP za vlastitu promociju".

Karamarko je na tribini rekao da su nacizam i fašizam izmislili industriju smrti, ali i da se ne smije prešućivati komunističke manufakture smrti budući da je samo 1937. Staljin pobio 3 milijuna ljudi te istaknuo kako je on antitotalitarist.

Kajin se na konferenciji za novinare osvrnuo i na u javnosti iznesene najave da bi, u sklopu istraživanja komunističkih zločina, mogao biti i uhićen Josip Boljkovac kazavši kako su se zločini poslije Drugog svjetskog rata događali i da je to za osudu, ali, kako je rekao, "danas više nitko, pa ni najokorjeliji komunisti-boljševici nisu na pozicijama da i jedan zločinac ostane nekažnjen".

"Ako je čovjek za vrijeme rata činio zločine tko ga može amnestirati. Nitko. Međutim, da li se to pretvara samo u progon Boljkovca ili i hrvatskog antifašizma koji je bio najprisutniji na području bivše Jugoslavije", dodao je Kajin.

Josip Boljkovac, bio je partizanski sudionik 2. svjetskog rata, potom šef tadašnjeg karlovačkog Odjeljenja za zaštitu naroda (OZNA), a nakon osamostaljenja Hrvatske i prvi ministar unutarnjih poslova, danas je u mirovini.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 26.08.11. 17:08

I šta sad ovom gnuu reći?

Pitanje za "nikad nisam probao alkohol" Kajina:

-zašto se Kajinče nisi tako odnosio i ne odnosiš, prema braniteljima i generalima Domovinskog rata, čiji doprinos u borbi protiv Miloševićeva fašizma nejednako vrednuješ kao Boljkovčev, Manolićev, Bulatov, Perkovićev...i ostalih?

Pozivi gospodu da svoju nevinost dokazuju na sudu!

Da je bilo sreće pa lustrirati sve kumrovečke učenike i demagoge koji nam uništiše zemlju, pokradoše imovinu i kontaminiraju društvenu svakodnevicu.


registracija
22/4/11

www, 26.08.11. 18:34

Od kada je Titov doktor povijesti bacio Hrvatsku iz dvadesetog vijeka u feudalno doba, ova država živi samo za i od povijesti.


registracija
24/8/11

vodenika, 26.08.11. 19:48

"Da je bilo sreće pa lustrirati sve kumrovečke učenike i demagoge koji nam uništiše zemlju, pokradoše imovinu i kontaminiraju društvenu svakodnevicu."

Misliš Zvonko na komuniste? Onda svakako misliš i na Tuđmana koji je radio u Beogradu od početka 1945 i odlučivao o Hrvatima iz "prestolnice". Misliš na Kosoricu, Bebića, Šeksa, Milinovića , Vukelića, Matulović Dropulić, stare komuniste? Pa zar ne znaš Zvonko da su nam državu stvarali (mislim referendum i formalnosti o razdruživanju od Yu ) upravo kumrovečki đaci ?Tuđman, Mesić, Boljkovac, Manolić, Mesić, Bebić, Šeks? E moj Zvonko, nemreš imat ovce i novce!


registracija
8/8/09

tovar62, 26.08.11. 20:20

Vodenika@da Lustracija i to odmah po zavrsetku oslobodenja cjele zemlje,,,a izgubljne ovce se lako nadoknade,,,ali dug ostaje dug ,opljackase sve,,,


registracija
28/4/10

Zvonko, 26.08.11. 22:43

Mislim da je do danas dosta puta pao snijeg i da su se pojavili tragovi, onih, koji su imali biti lustrirani!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika