26.08.2011. / 17:19

Autor: Nacional.hr

Ubojica i psihopat za CNN

Nikad objavljeni CNN-ov intervju s Mladićem: 'U Srebrenici nije bilo nikakvih smaknuća'

Na novinarsko pitanje o tome da li je bilo masovnih grobnica i smaknuća Mladić je rekao da su poginule u borbi pokapali "u njihova muslimanska groblja na tom prostoru"

Ratko MladićRatko MladićRatko Mladić, haaški optuženik za zločine protiv čovječnosti i genocid u Srebrenici 1995. godine tvrdio je kako tamo nije bilo nikakvih smaknuća.

U neobjavljenom intervjuu za CNN Mladić tvrdi kako je srpska strana tražila da svi vojno sposobni muškarci iz Srebrenice budu razmjenjeni za zarobljene civile. Kako piše Depo.ba, Mladić je u intervjuu rekao kako se dio muškaraca iz Srebrenice "koji su počinili zločine nad srpskim narodom" danima probijalo prema Tuzli, Kladnju, "a neki i prema Srbiji".

Ispričao je i kako su "muslimani iz Srebrenice i Žepe izveli terorističke napade širih razmjera na srpskom teritoriju". Nastavlja kako su "masakrirali sve što su uhvatili živo". Zbog toga su oni (misleći na srpske snage) odgovorili kontraofenzivom "vodeći računa da ne dođe do civilnih žrtava niti da netko od pripadnika Unprofora bude ozlijeđen".

Na novinarsko pitanje o tome da li je bilo masovnih grobnica i smaknuća Mladić je rekao da su poginule u borbi pokapali "u njihova muslimanska groblja na tom prostoru". "To se moralo iz higijenskih razloga skloniti na odgovarajuća mjesta i sahraniti dok ne budu razmjenjeni posmrtni ostaci s drugom stranom", rekao je Mladić..

Što su novinari još pitali Mladića i što im je on rekao pogledajte u cijelom intervjuu.

Vezane vijesti

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Suđenje Mladiću odgođeno na neodređeno vrijeme

Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju priopćio je u ponedjeljak kako se suđenje bivšem vojnom zapovjedniku bosanskih Srba Ratku Mladiću odgađa… Više

Komentari

registracija
30/9/09

davor12345, 27.08.11. 10:54

Alal mu vera! Skoro 4 procenta je tačno šta je rekao, samo je 96 odsto slagao! Muslimani su navukli diviziju u demilitirizovanu zonu u Srebrenicu! Mila majko!


registracija
30/9/09

davor12345, 27.08.11. 10:57

Lepo je čoveku ukratko objasnio o čemu se tu radi! Ja sam se umorio gledajući ovo 16 godina posle! Mislim da je američkog novinara dva puta poteralo pišat ali nije smeo ništa da upita kolika je sila sedela pred njim!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika