26.08.2011. / 18:49

Autor: Hina

Španjolska odredila ograničenje za deficir

Španjolska je u petak postigla politički konsenzus oko ustavnog ograničenja za javni dug i deficit, a ustavni amandman koji su dogovorile glavne političke stranke stupit će na snagu 2020. godine, priopćila je vladajuća Socijalistička stranka.

Jose Luis ZapateroJose Luis ZapateroŠpanjolska je u petak postigla politički konsenzus oko ustavnog ograničenja za javni dug i deficit, a ustavni amandman koji su dogovorile glavne političke stranke stupit će na snagu 2020. godine, priopćila je vladajuća Socijalistička stranka.

Dogovor je uslijedio na poziv Njemačke i Francuske da Španjolska i druge zemlje na rubnom dijelu euro zone uvedu obvezujuća ograničenja za njihove deficite kako bi ponovo zadobile povjerenje investitora.

Amandman mora biti potvrđen prije 30. lipnja 2012. uz provedbeni zakon koji će odrediti "plafon" za strukturalni deficit na 0,4 posto bruto domaćeg prozvoda (BDP).

Socijalistička vlada u petak je donijela i niz mjera za otvaranje novih radnih mjesta, posebice za mlade. Nezaposlenost je, naime, u Španjolskoj dosegnula rekordnih 20,89 posto.

Vezane vijesti

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Nema plana o kupnji španjolskih obveznica

Njemačka kancelarka Angela Merkel u srijedu je izjavila kako ne postoje konkretni planovi sigurnosnih fondova eurozone o kupnji španjolskih državnih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika