26.08.2011. / 19:18

Autor: Hina

Platini zabrinut za budućnost nogometa

Predsjednik Uefe Michel Platini danas je u Monaku izrazio zabrinutost za budućnost klupskog nogometa u Europi zbog sve većeg broja klubova koji se nalaze u velikim finacijskim problemima, a što je posljednjih dana kulminiralo najavom štrajka igrača u Italiji i Španjolskoj.

Michel PlatiniMichel PlatiniPredsjednik Uefe Michel Platini danas je u Monaku izrazio zabrinutost za budućnost klupskog nogometa u Europi zbog sve većeg broja klubova koji se nalaze u velikim finacijskim problemima, a što je posljednjih dana kulminiralo najavom štrajka igrača u Italiji i Španjolskoj.

"Razvoj događaja u Italiji i Španjolskoj pokazuje da je situacija alarmantna, igrači svoje zarade traže putem štrajka, ne plaćaju se odštete prilikom transfera. Gubici se mjere u milijardama eura i takva situacija jednog će dana dovesti do teških posljedica. To nije problem samo Europe, već i nogometa širom svijeta. Moramo svi sjesti za stol i pronaći rješenje", kazao je Platini.

Osim financijskih dubioza Platini je naveo i problem namještanja utakmica, nelegalnog klađenja, rasizma i huliganstva.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika