26.08.2011. / 19:43

Autor: Hina

Obama skraćuje odmor: Irene će biti povijesni uragan

Američki predsjednik Barack Obama odlučio je za jedan dan skratiti ljetovanje zbog uragana Irene te će u petak otputovati s Martha's Vineyarda, objavio je glasnogovornik Bijele kuće.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama odlučio je za jedan dan skratiti ljetovanje zbog uragana Irene te će u petak otputovati s Martha's Vineyarda, objavio je glasnogovornik Bijele kuće.

Obama je ranije u petak upozorio Amerikance da ozbiljno shvate uragan Irene i pozvao ih da poslušaju naredbe o evakuaciji iz područja kojim prolazi uragan koji će najvjerojatnije biti "izrazito opasna oluja" koja će ih skupo stajati.

"Svi pokazatelji ukazuju da će ovo biti povijesni uragan", kazao je Obama u poruci Amerikancima.

Na putu uragana Irene, od Sjeverne i Južne Karoline do Cape Coda na američkoj istočnoj obali, živi oko 55 milijuna ljudi. Deseci tisuća ljudi se evakuiraju, a gradovi, uključujući i New York, pripremaju se za nalet snažne oluje.

"Ne mogu ovo jače naglasiti. Ako ste na predviđenoj putanji uragana, ne čekajte i ne odugovlačite. Poduzmite mjere predostrožnosti", poručio je Obama.

Američki predsjednik naučio je lekciju od svog prethodnika Georgea W. Busha koji je oštro kritiziran zbog slabe reakcije na uragan Katrina koji je 2005. razorio New Orleans pa se redovito informira o mogućim prirodnim katastrofama.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika