27.08.2011. / 09:35

Autor: Hina

Odgođen početak nastave u dalmatinskim županijama

Četiri dalmatinske županije dobile su odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa da za tjedan dana odgode početak nove školske godine, potvrdio je večeras glasnogovornik Ministarstva Duje Bonacci.

Školarci u Dalmaciji kasnije će u školuŠkolarci u Dalmaciji kasnije će u školuČetiri dalmatinske županije dobile su odobrenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa da za tjedan dana odgode početak nove školske godine, potvrdio je glasnogovornik Ministarstva Duje Bonacci.

"Županije i osnivači škola najbolje sami znaju kakvo im je stanje na terenu i u kakvim uvjetima mogu održati nastavu", izjavio je Bonnacci u središnjem Dnevniku HTV-a, komentirajući zahtjev Dubrovačko-neretvanske i Šibensko-kninske županija da se zbog vrućina početak nastave na njihovu području odgodi za tjedan dana.

Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija takvu su odgodu zatražile još prije dva mjeseca zbog turizma budući da je ove godine prvi put moguće da svaka županija pomiče datum početka nastave kako to njoj odgovara.

"Kako god oni smatraju da je primjereno, Ministarstvo to sa svoje strane odobrava", istaknuo je Bonacci.

U Dalmaciji će tako školska godina početi 12., a ne 5. rujna.

Vezane vijesti

Sud u Mostaru naložio uspostavu jedinstvenih škola

Sud u Mostaru naložio uspostavu jedinstvenih škola

Općinski sud u Mostaru ocijenio je diskriminirajućom praksu postojanja dviju škola pod jednim krovom na području Stoca i Čapljine u kojima se nastava… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika