27.08.2011. / 09:41

Autor: Hina

Bandić optužuje: Manjina ne želi podijeliti teret krize s onima koji nemaju

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da je sramotno da manjina "koja ima i koja se u utakmici rada i kapitala snašla u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće s onima koji nemaju".

Milan BandićMilan BandićZagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je da je sramotno da manjina "koja ima i koja se u utakmici rada i kapitala snašla u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće s onima koji nemaju".

Bandić je to izjavio prilikom otvaranja obnovljene Petrinjske ulice na upit novinara o cijeni vrtića.

"Pa svima je već jasno. Manjina koja ima, koja se u utakmici rada i kapitala snašla, koja ima i koja u krizno i recesijsko vrijeme ne želi podijeliti teškoće u životu sa onima koji nemaju. To je sramota, a posebno od onih koji se bave javnim poslom i politikom, iz Gradske skupštine pa nadalje", kazao je Bandić.

"Prvi put smo napravili prijedlog po principu socijalne pravde i solidarnosti. I sramota je da se na tom 'štajga'", dodao je i pozvao "one koji imaju" da u ovo teško i recesijsko vrijeme podijele krizu i teret krize s onima koji nemaju.

Ustvrdio je da je njegov prijedlog upravo na tom tragu.

Zastupnici Gradske skupštine su u srpnju većinom glasova ponovno odbili gradonačelnikov prijedlog novog načina naplate vrtića po kojemu bi cijena ovisila o mjesečnim primanjima obitelji, a mogla bi iznositi i do 2000 kuna, što je znatno više od dosadašnjih 400 kuna.

Gradski zastupnici su prihvatili zaključak klubova zastupnika SDP-a, Nezavisne liste Tatjane Holjevac i HSU-a kojim se od gradonačelnika traži da za iduću sjednicu u rujnu pripremi rebalans proračuna u dijelu koji se odnosi na cijene vrtića. Skupština traži da cijena vrtića ostane 400 kuna, a jaslica 200 kuna.

Vezane vijesti

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Bandićevi milijuni za stadion ipak Dinamu

Već ovog ljeta, unatoč manjku u proračunu, Milan Bandić je odlučio uložiti dodatnih 30 milijuna u sjevernu tribinu stadiona Maksimir. Time će gradsko… Više

Komentari

registracija
24/3/10

bagsy, 27.08.11. 12:03

Evo milane možeš slobodno podijeliti svoj imetak sa mnom ako će ti biti lakše


registracija
28/7/10

jurefrancetić, 28.08.11. 08:29

A kad je to sit gladnom vjerovao?


registracija
27/8/10

ciglanailovac, 28.08.11. 11:27

e Banditicu,sad si ti stao na stranu sirotinje i poceo glumiti "Robi-Huda"pred izbore,de prodaj one milijunske zahode...pa podjeli Zagrbackoj sirotinje,da imaju za vrtice,fukaro jedna......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika