27.08.2011. / 14:13

Autor: Hina

Istraživanje: Goethe je najveći Nijemac svih vremena

Njemački književnik Johann Wolfgang von Goethe "najveći je Nijemac svih vremena", a za njim slijede prvi poslijeratni kancelar Konrad Adenauer i otac teorije relativnosti Albert Einstein, pokazalo je istraživanje javnog mišljenja objavljeno u subotu.

Johann Wolfgang von Goethe (Foto: Wikipedia)Johann Wolfgang von Goethe (Foto: Wikipedia)Njemački književnik Johann Wolfgang von Goethe "najveći je Nijemac svih vremena", a za njim slijede prvi poslijeratni kancelar Konrad Adenauer i otac teorije relativnosti Albert Einstein, pokazalo je istraživanje javnog mišljenja objavljeno u subotu.

Autora "Patnji mladog Werthera" Nijemci najčešće navode kada se radi o tome da navedu koga smatraju najvećim Nijemcem svih vremena, pokazala je studija instituta Forsa realizirana na uzorku od 2.000 osoba za list Bild.

Među navedenim velikanima nalaze se samo dvije osobe koje su još žive, a to su "kancelar ujedinjenja" Helmut Kohl (5. mjesto) na vlasti od 1982. do 1998. te bivši šef socijaldemokratske vlade Helmut Schmidt (7. mjesto) koji je vodio Njemačku od 1974. do 1982.

Komentari

registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 27.08.11. 15:22

Hab nun ach die Philosophei,
Medizin und Juristerei
und leider auch Theologie
durchaus studiert mit heißer Müh,
da stehe ich nun ich armer Tor
und bin so klug als wie zuvor....


registracija
12/1/11

bozhidar, 27.08.11. 17:57

a 'bi velikane [ili 'velikane'] da li sve do jednoga? moguce?

usprkos tih 'velikana', uskoro ce goriti svi afrikanci, mnogi azijati, amerikanci, pa i neki evropljani, a da i negovoriomo o sve vise rastucim fasizmom; te o ratovima, siromastvom, itd.
ako cemo ikoga velicati ili smatrati velikanima, ja savjetujem da velicamo majku koja je rodila i pristojno odgojila svoju djecu i to jos u gorkom i prljavom fasizmu, te ne u nekom idilickom sustavu!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika