27.08.2011. / 14:19

Autor: Hina

Obama uoči 11. rujna poziva Amerikance na jedinstvo

Američki predsjednik Barack Obama pozvao je u subotu Amerikance na jedinstvo, uoči obilježavanja obljetnice 11. rujna, naglašavajući da Sjedinjene Države još uvijek imaju pred sobom ozbiljne izazove.

Barack ObamaBarack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama pozvao je u subotu Amerikance na jedinstvo, uoči obilježavanja obljetnice 11. rujna, naglašavajući da Sjedinjene Države još uvijek imaju pred sobom ozbiljne izazove.

Deset godina nakon napada na New York, Washington i Pennsylvaniju, u kojima je poginulo gotovo tri tisuće ljudi, američki predsjednik u tjednom je govoru podsjetio na osjećaj zajedništva koji je prevladao odmah nakon atentata.

"Sada kada obilježavamo tu godišnjicu, pronađimo još jednom taj duh", rekao je. "I pokažimo da osjećaj zajedništva koji Americi treba nije samo prolazan, da on može biti trajna vrijednost, ne samo za jedan dan, nego uvijek".

Nakon 11. rujna 2011. "bili smo ujedinjeni, a velikodušnost i suosjećajnost podsjetili su nas da u teškim vremenima mi Amerikanci možemo zajedno ići naprijed kao jedan narod", rekao je Obama.

Ipak, upozorio je da se i danas SAD još uvijek suočava s velikim izazovima.

"Izlazimo iz najveće ekonomske krize naših vremena", kazao je.

Također, borimo se protiv Al-Kaide, u fazi smo završetka rata u Iraku, a počeli smo i vraćati snage iz Afganistana. I činimo sve kako bi "obnovili temelje naše nacionalne snage, tu na našem tlu", dodao je.

Vezane vijesti

Što muči svjetske velesile

Što muči svjetske velesile

Pred odlazak na summit skupine 20 najrazvijenijih zemalja svijeta (G-20) u Los Cabos (Cabo San Lucas, Baja California Sur), u Meksiko - njemačka… Više

Komentari

registracija
23/10/09

spinner, 27.08.11. 14:54

Urušava se American way of life. Ždere ga kapital velikih. Ništa više nije važno i sveto, ni jedan elment čuvene deklaracije.
Home of the brave i land of the free je


registracija
23/10/09

spinner, 27.08.11. 14:55

... privatna imovina nekolicine članova Bilderberga...
Badava im Obama i bilo tko drugi...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika