27.08.2011. / 15:15

Autor: Totalsport

Lisa Leslie u vlasničkoj strukturi LA Sparksa

Deveterostruka All-Star igračica i trostruka najkorisnija igračica lige (MVP) ušla je u suvlasničku strukturu Sparksa, ali zasad nije poznato koliki udio kluba je ova 196 centimetara visoka šampionka kupila

Lisa LeslieLisa LeslieUmirovljena američka košarkašica Lisa Leslie (39) nastavlja svoj put u WNBA ligi (ženska inačica NBA lige) i dvije godine nakon povlačenja u igračku mirovinu, sada kao suvlasnica svog nekadašnjeg kluba Los Angeles Sparksa.

Deveterostruka All-Star igračica i trostruka najkorisnija igračica lige (MVP) ušla je u suvlasničku strukturu Sparksa, ali zasad nije poznato koliki udio kluba je ova 196 centimetara visoka šampionka kupila.

Leslie je po mnogim stvarima bila "pionirka" WNBA lige. Jedna je od prvih koja je potpisala ugovor s novooformljenom organizacijom 1996. godine uz Sheryl Swoopes i Rebeccu Lobo, prva je zakucala unutar same utakmice, prva je došla do 6000 koševa u karijeri, a sada je i prva igračica koja je investirala novac u neku momčad.

- Moje ime se često povezuje s riječju prva kada je riječ o košarci i drago mi je zbog toga. Uživam u činjenici da sam prva, ali vjerujem ne i posljednja koja ulaže u košarku, jer mislim da je to naša odgovornost kao bivših igračica prema ovom sportu - komentirala je Leslie, četverostruka osvajačica zlatne olimpijske medalje koja je Sparkse prevodila do WNBA naslova 2001. i 2002. godine.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika