27.08.2011. / 16:11

Autor: Hina

Vatrogasci uspjeli svladati šumski požar u Grčkoj

Stotine vatrogasaca, uz pomoć grčkih, francuskih i španjolskih kanadera, uspjelo je u subotu svladati jedan od najvećih šumskih požara koji su izbili zadnjih dana u Grčkoj.

Vatrogasci su savladali požarVatrogasci su savladali požarStotine vatrogasaca, uz pomoć grčkih, francuskih i španjolskih kanadera, uspjelo je u subotu svladati jedan od najvećih šumskih požara koji su izbili zadnjih dana u Grčkoj.

Zaustavili su požar koji je u petak prijetio selima na Peloponezu, sela su evakuirana ali su stanovnici vraćeni kućama u subotu. Vatrogasci su se cijele noći borili protiv vatrene stihije.

U području Evrosa, na sjeveroistoku zemlje, vatrogasci se suočavaju s požarom koji je već uništio više od 5.000 hektara šume, rekle su vlasti.

"U zemlji imamo 22 aktivna požara, ali nijedan više ne prijeti naseljenim područjima", kazao je u subotu dužnosnik Nikos Tsongas na radiju Flash.

Više od 10 posto grčkog teritorija bilo je uništeno požarima u razdoblju od 1983. do 2003., stoji u izvješću koje je prošloga mjeseca objavio grčki Institut za poljoprivredna istraživanja.

U njemu također stoji da Grčka u prosjeku godišnje bilježi 1.465 šumskih požara.

Vezane vijesti

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Ublažavanje grčkog tereta reformi

Grčka želi smanjenje poreza, dodatnu pomoć za sirotinju i nezaposlene, zamrzavanje otpuštanja u javnom sektoru i više vremena za rezanje deficita,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika