27.08.2011. / 20:34

Autor: Hina

Šef libijskih ustanika uputio poziv za humanitarnom pomoći

Mustafa Abdul Jalil, šef libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća, uputio je u subotu poziv za hitnom humanitarnom pomoći Tripoliji, spomenuvši prije svega nestašicu medicinskog materijala.

Mustafa Abdul JalilMustafa Abdul JalilMustafa Abdul Jalil, šef libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća, uputio je u subotu poziv za hitnom humanitarnom pomoći Tripoliji, spomenuvši prije svega nestašicu medicinskog materijala.

"Pozivamo sve humanitarne organizacije da pomognu Tripoliju oko lijekova, osnovnih proizvoda za njegu i kirurškog materijala", izjavio je on na konferenciji za tisak u Bengaziju, ustaničkom uporištu na istoku Libije.

Ustvrdio je i da u glavnom gradu vlada nestašica najnužnijih prehrambenih proizvoda.

Upitan o prekidu u opskrbi vodom i strujom u Tripoliju, pripisao ga je "sabotaži Gadafijevih snaga". "Radimo na rješavanju tih problema", dodao je on.

Mustafa Abdul Jalil smatra i da nedostaje gotovine u bankama. "Upućujem poziv na nacionalnoj razini svim poslovnim ljudima da vrate kapital u libijske banke", rekao je.

Šef ustanika kazao je i da se nastavljaju pregovori oko mirnog ulaza ustanika u obalni grad Sirtu, 450 km istočno od Tripolija.

Vezane vijesti

Kako okončati svjetsku glad

Kako okončati svjetsku glad

Organizaciji Spasimo djecu (Save the Children) treba iz svega srca zahvaliti što nas je podsjetila na jedno od najneobičnijih i ponižavajućih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika