28.08.2011. / 11:58

Autor: Hina

Velik gubitak za DORH

Umro Bajićev zamjenik Lazo Pajić, glavni u istrazi oko Hypo banke

Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je jučer preminuo zamjenik glavnog državnog odvjetnika Lazo Pajić, potvrđeno je danas iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH), u kojem navode da je to velik gubitak ne samo za njegovu obitelj, nego i za DORH.

Lazo Pajić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Lazo Pajić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Nakon duge i teške bolesti u Zagrebu je jučer preminuo zamjenik glavnog državnog odvjetnika Lazo Pajić, potvrđeno je danas iz Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH), u kojem navode da je to velik gubitak ne samo za njegovu obitelj, nego i za DORH.

Lazo Pajić je bio istaknuti stručnjak za financijski i gospodarski kriminal koji se u USKOK-u sustavno i predano bavio procesuiranjem ratnih profitera. Pajić je devet godina vodio istrage pokušavajući otkriti tragove i aktere velikih pronevjera u Hrvatskoj u ratnim godinama kroz procese pretvorbe i privatizacije te otuđenjem novca namijenjenog kupnji oružja za obranu.

Pajić bio je na čelu hrvatskih istražitelja koji su surađivali s austrijskima na rasvjetljavanju velike bankarske afere oko Hypo banke. Posebno je istraživao poslovanje Vladimira Zagorca s Hypo bankom, kao i povezanost s tom bankom Ive Sanadera, Ivića Pašalića, Ninoslava Pavića i mnogih drugih.

Vezane vijesti

Tko je rasturio Jadrankamen?

Tko je rasturio Jadrankamen?

Državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da nije reagiralo na upozorenja o sumnjivom poslovanju i mogućim zlouporabama u Jadrankamenu, navodeći da… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.08.11. 12:12

Treba li se Pavić veseliti ili tugovati?


registracija
22/3/11

vferari, 28.08.11. 12:40

lolobrigita
koji komentar?crni humor


registracija
11/1/10

fluid, 28.08.11. 13:03

Kako je Pajić dobro radio,vidi se po tome što je Pašalić(i mnogi drugi)još na slobodi.Bez ikakvih konzekvenci za uništenje države bezočnom pljačkom. 9 godina radio na tome???Svaki komentar je suvišan!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika