28.08.2011. / 12:52

Autor: Hina

U Tripoliju mirno, tijekom noći tek sporadična paljba

U Tripoliju je u noći na nedjelju, kao i prethodne noći, bilo nekoliko incidenata, izoliranih eksplozija i rafala iz automatskog oružja u nekoliko gradskih četvrti, borbenih ali i slavljeničkih, javlja France presse.

U Tripoliju je noć protekla mirnoU Tripoliju je noć protekla mirnoU Tripoliju je u noći na nedjelju, kao i prethodne noći, bilo nekoliko incidenata, izoliranih eksplozija i rafala iz automatskog oružja u nekoliko gradskih četvrti, borbenih ali i slavljeničkih, javlja France presse.

Libijski ustanici imaju običaj slaviti pobjede rafalima iz automatskog oružja, a ponekad i topovskom paljbom, no neke detonacije koje su odjeknule tijekom noći bile su previše snažne i izolirane da bi bile iskazi radosti.

Osam dana nakon početka ofenzive, Tripoli je u nedjelju ujutro bio miran. Vojni sukobi su prestali.

Pobunjenici su u subotu osigurali zračnu luku i okolicu, a u pro-Gadafijevoj četvrti Abu Salim, poprištu žestokih sukoba koji su trajali do četvrtka navečer, život se nastavio. Pomalo se otvaraju trgovine, a stanovnici uklanjanju ruševine.

Ustanici nadziru i područje Salahedina, tridesetak kilometara južno od središta grada, gdje su se lojalistički borci nalazili još u petak navečer.

Konvoj od 60 do 80 vozila lojalističkih snaga pobjegao je u subotu prema Bani Validu, mjestu stotinjak kilometara jugoistočno od Tripolija odanom Gadafiju.

Ustanici u Tripoliju strahuju još jedino od izoliranih lojalističkih boraca i snajperista.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika