28.08.2011. / 12:56

Autor: Totalsport

SP u atletici: Bolt izborio finale na stotki pobjedom, Blake brži od njega

Najbrže je vrijeme polufinala otrčao 21-godišnji Jamajčanin Yohan Blake prošavši kroz cilj za 9.95 sekundi u prvoj kvalifikacijskoj

Usain BoltUsain BoltDanašnji je finale utrke na stotinu metara na Svjetskome atletskom prvenstvu u Daeguu jamajčanski sprinter Usain Bolt izborio pobjedom u svojoj, drugoj kvalifikacijskoj skupini, s vremenom 10.05 sekundi.

Bolt je impresivno startao u utrku tijekom koje mu je u prsa puhao vjetar brzine 1.0 m/s. Usporavati je počeo već na 60-ak metara.

Za razliku od njega, očajnu je reakciju na startu imao europski prvak Christophe Lemaitre, prvi bijeli sprinter s vremenom ispod deset sekundi na stotki. Do kraja utrke Francuz je ipak uspio dogurati do drugog mjesta praktički sustigavši Bolta (10.11).

Najbrže je vrijeme polufinala otrčao 21-godišnji Jamajčanin Yohan Blake prošavši kroz cilj za 9.95 sekundi u prvoj kvalifikacijskoj. Njegov je to najbolji rezultat ove godine.

Upravo u Blakea, na Jamajci već predodređenog za Boltova nasljednika, vjeruje bivši svjetski prvak i olimpijski pobjednik Maurice Greene. Najavio je Amerikanac da bi Blake mogao pobijediti Bolta već u Daeguu.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika