28.08.2011. / 15:10

Autor: Hina

Austrijski kancelar za uvođenje poreza bogatima

Austrijski socijaldemokratski kancelar Werner Faymann zauzeo se u nedjelju za uvođenje poreza bogatim građanima koji godišnje zarađuju više od milijun eura kako bi se pravednije podijelile posljedice financijske krize.

Werner Faymann (Foto: Wikipedia)Werner Faymann (Foto: Wikipedia)Austrijski socijaldemokratski kancelar Werner Faymann zauzeo se u nedjelju za uvođenje poreza bogatim građanima koji godišnje zarađuju više od milijun eura kako bi se pravednije podijelile posljedice financijske krize.

U intervjuu objavljenom u nedjelju u listu "Oesterreich", austrijski kancelar zauzeo se i za fiskalnu reformu koja bi koristila srednoj klasi: "Oni koji zarađuju između 2000 i 4000 eura moraju imati znatno manji porez".

Austrijski vicekancelar, ministar vanjskih poslova i predsjednik Narodne stranke (demokršćani) Michael Spindelegger odgovorio je odmah da je porez na bogate "nezamisliv".

U Austriji još ne postoji porez na bogatstvo.

Zadnjih dana više organizacija Socijaldemokratske stranke zatražilo je organizaciju referenduma o uvođenju poreza bogatima.

Vezane vijesti

Ruski 'Zuckerberg' bacao novce kroz prozor

Ruski 'Zuckerberg' bacao novce kroz prozor

Vlasnik najpopularnije društvene mreže u Rusiji, Pavel Durov, bacao je novčanice od 5 000 rubalja presavijene u aviončiće kroz prozor svoje tvrtke u… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 28.08.11. 17:31

Da mi je znati tko mu je dao ideju? Robin Hood?
Ma to je zbilja smiješno, dokle gode imamo emisiju novca kao još većeg duga (krediti), nikakva preraspodjela bogatstva nije rješenje.
sites.google.com/site/financijskisustav/razdvajanje-stvaranja-i-posudivanja-novca


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika