28.08.2011. / 15:15

Autor: Totalsport

Video: SP u atletici: Bolt diskvalificiran zbog preranog starta, zlato Blakeu

Jamajčanski sprinter Yohan Blake će, sasvim neočekivano, na IAAF World Challenge mitingu u Zagrebu nastupiti kao svjetski prvak

Usain BoltUsain BoltNajveću je grešku u karijeri u nedjelju na Svjetskome atletskom prvenstvu u Daeguu počinio jamajčanski sprinter Usain Bolt. Prerano je startao u finale utrke na 100 metara i automatski je diskvalificiran.

Aktualni svjetski prvak, olimpijski pobjednik i svjetski rekorder u najatraktivnijoj atletskoj disciplini nije izdržao pritisak obrane naslova iz Berlina premda mu u Južnoj Koreji nije bilo četvorice najvećih rivala: ozlijeđenih Tysona Gaya i Asafe Powella, te u dopingu ulovljenih Stevea Mullingsa i Mikea Rodgersa.

Nakon preuranjenog starta, shvativši što je učinio, očajni je Bolt skinuo majicu i u nevjerici se nastavio kretati svojom stazom proklinjući vlastitu dekoncentraciju. Potom se polako udaljio sa staze.

U odsutnosti velikog favorita koji bi sigurno obranio svoje zlato slavio je njegov 21-godišnji sunarodnjak i izgledni budući najveći rival, Yohan Blake. Pobijedio je Jamajčanin s vremenom 9.92 ispred Amerikanca Waltera Dixa i svjetskog prvaka iz 2003. godine, Kima Collinsa iz St. Kittsa i Nevisa.

Najbrži Europljanin bio je Francuz Christophe Lemaitre na četvrtom mjestu.

Bolt u Zagrebu uzvraća Blakeu?

Jamajčanski sprinter Yohan Blake će, sasvim neočekivano, na IAAF World Challenge mitingu u Zagrebu nastupiti kao svjetski prvak.

Prema riječima menadžera mitinga Daniela Wessfeldta, Bolt je nakon diskvalifikacije zbog pogrešnog starta u finalnoj utrci vrlo motiviran dokazati već u prvoj utrci nakon Daegua (Zagreb, 13. rujna) da je on još uvijek najbrži čovjek na svijetu. Zbog svega navedenoga, kaže Wessfeldt, zanimanje za predstojeći Hanžekovićev memorijal je još dodatno povećano!

Yohan Blake star je 21 godinu i trenira s Boltom. Osobni rekord na 100 metara mu je 9.89, dok je s 19.78 jednako impresivan i na 200 metara.

Vezane vijesti

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Bolt: Nitko u Londonu nema šanse protiv mene!

Najbrži čovjek svijeta Usain Bolt "obavijestio" je sve konkurente na predstojećom Olimpijskim igrama u Londonu da nemaju što tražiti protiv njega u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika