28.08.2011. / 15:54

Autor: Hina

Bajs: Do sad u Hrvatskoj 6,2 milijuna turista, odlične najave za posezonu

Dosadašnji tijek turističke sezone bio je vrlo dobar, Hrvatsku je posjetilo oko 6,2 milijuna turista ili osam posto više nego lani, a u prva tri vikenda u kolovozu, bilo je 300.000 više ulazaka, istaknuo je danas ministar turizma Damir Bajs na sastanku vladinog užeg Povjerenstva za praćenje turističke sezone u Dubrovniku te dodao da su odlične najave za rujan i za listopad.

Premijerka Kosor sa suradnicima (Foto: 
Grgo Jelavić/PIXSELL)Premijerka Kosor sa suradnicima (Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL)Dosadašnji tijek turističke sezone bio je vrlo dobar, Hrvatsku je posjetilo oko 6,2 milijuna turista ili osam posto više nego lani, a u prva tri vikenda u kolovozu, bilo je 300.000 više ulazaka, istaknuo je danas ministar turizma Damir Bajs na sastanku vladinog užeg Povjerenstva za praćenje turističke sezone u Dubrovniku te dodao da su odlične najave za rujan i za listopad.

Sjednica Povjerenstva održana je pod predsjedanjem predsjednice vlade Jadranke Kosor koja je podsjetila da je u pripremu ovogodišnje turističke sezone uložen veliki trud svih koji rade u turizmu, a uspjehu je pridonijelo i što je Hrvatska prepoznata kao stabilna i sigurna zemlja.

Predsjednica vlade Jadranka Kosor komentirala je najnovije podatke po kojima je u Hrvatskoj zabilježen rast BDP-a od 0,8 posto. To je mali rast, kazala je, ali je rast koji pokazuje da je krenulo, da su trendovi pozitivni, a takvu stopu rasta imaju i neke zemlje u EU.

Posebna pozornost na sastanku Povjerenstva bila je posvećena posjetiteljima koji dolaze brodovima na kružnim putovanjima i "kruzing" turizmu koji proteklih godina zauzima važno mjesto u cjelokupnom hrvatskom turizmu. Istaknuto je kako se u Hrvatskoj očekuje 1,2 milijuna turista s brodova na kružnom putovanjima, a broj putnika koji u našim lukama dolazi s kruzera bit će veći za oko 100.000 u odnosu na prošlu godinu.

Direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Niko Bulić naglasio je kako bi jedan od slijedećih koraka trebalo biti uvrštavanje Dubrovnika među luke u kojima gosti započinju i završavaju kružna putovanja za što postoji niz preduvjeta. Uz neke zahvate, kao što je izgradnja brze ceste od Luke Gruž do Zračne luke Ćilipi, Dubrovnik bi mogao u potpunosti konkurirati Veneciji, Genovi i Barceloni, kazao je.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić upozorio je da je Dubrovnik dostigao maksimum koji može podnijeti kad je riječ o turistima na kružnom putovanjima te se broj putnika više ne bi trebao povećavati.

Po završetku sastanka premijerka Jadranka Kosor u gruškoj luci je razgledala kruzer Noordan vlasništvo kompanije Holland Americaline.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/8/11

foringas, 28.08.11. 19:29

ne zanima me broj turista, ne zanima me broj nočenja. iako kapitalistička država, mi iz proračuna financiramo reklame doma i vani pa me jedino zanima KOLIKO EURA MI KAO DRŽAVA zaradimo. a koliko zarade strani turistički djelatnici.
i ako gradimo auto-ceste za turizam, ne moramo im dati izgrađene ceste u koncesiju. ako hoče izgraditi pelješki most neka ga sad uzmu i izgrade ga a ne da ga mi izgradimo i onda im ga damo.


registracija
8/7/09

bankar, 28.08.11. 20:26

oni valjda broje i muhe koje prođu preko granice


registracija
16/6/10

nosonja, 29.08.11. 07:25

Ja sam zadivljen ..i da je za to sve zaslužan Bajs,e vala svaka mu čast,gdje god on dođe taj projekt uspije.Sada je vrijeme da ode i prihvati se pronalaženja lijeka protiv raka!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika