28.08.2011. / 16:10

Autor: Nacional.hr

Afera NP Vrgorac

Premijerka Kosor od HAC-a zatražila poništenje natječaja za zapošljavanje

Premijerka je prvo zbog svega napisanog i izrečenog zatražila izvješće o zapošljavanju u HAC-u, a očito nezadovoljna dobivenim rezultatima, zatražila je da se sporni natječaj poništi

Božidar Kalmeta, Jadranka Kosor i Stjepko BobanBožidar Kalmeta, Jadranka Kosor i Stjepko Boban"Zbog polemika u javnosti i nezadovoljstva dijela kandidata za zapošljavanje na Naplatnoj postaji Vrgorac, predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor zatražila je od Hrvatskih autocesta poništenje natječaja", priopćili su danas iz Ureda za odnose s javnošću Vlade RH.

Tako je premijerka Kosor odlučila stati na kraju medijskim natpisima o zapošljavanju "podobnih" na naplatnim postajama Vrgorac.

Podsjetimo, Nacional je pisao kako je uprava HAC-a prilikom zapošljavanja deset blagajnika na naplatnoj postaji u Vrgorcu nije poštovala izbor stručnog povjerenstva koje je sastavilo listu kandidata, među kojima je bilo i nekoliko hrvatskih branitelja, već su zaposlene osobe s političkim vezama.

Prema dokumentaciji kojom raspolažu mediji povjerenstvo za zapošljavanje sastavilo je rang listu kandidata na kojoj su prvih deset mjesta zauzeli hrvatski vojni invalidi, branitelji ili djeca poginulih branitelja.

No, posao su navodno dobili kandidati koji su na listi bili od 15. do 76. mjesta, a jedna je osoba zaposlena iako se uopće nije javila na natječaj. Zbog toga se zapošljavanjem pozabavio i Državni inspektorat.

U HAC-u su medijima odgovorili da su na naplatnoj postaji Vrgorac na radno mjesto blagajnika zaposlili deset novih radnika temeljem jedne jedinstvene odluke o izboru kandidata te da svi zaposleni radnici, među kojima ih pet ima status branitelja, zadovoljavaju uvjete.

Premijerka je prvo zbog svega napisanog i izrečenog zatražila izvješće o zapošljavanju u HAC-u, a očito nezadovoljna dobivenim rezultatima, zatražila je da se sporni natječaj poništi.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.08.11. 16:35

Čudno,te afere,a tako pomno biran HDZ-ov kadar. Najbolje od najboljeg.


registracija
30/9/09

davor12345, 28.08.11. 20:48

Ma kad triba pobidit prikopat će se i nebo i zemja da se pobidi! Ispada da je lažiran natječaj i da HDZ članovi imaju prednost! Koja gnusna laž!


registracija
30/9/09

davor12345, 28.08.11. 20:50

Iman prijateja škovacina koji nije moga bit škovacin jerbo nije bija u HDZ-u! Unda se lipo upisa i sutra ga odma primilo! Još će niko reć da HDZ ne vaja! PIMS!


registracija
15/11/06

rimaz, 29.08.11. 07:15

Opet taj SDP. Pa dokle?


registracija
16/6/10

nosonja, 29.08.11. 07:20

Jebote s čim se bavi premjerka jedne države-lažiranim natječajima....to je za plakati, a što je sa Sanaderovim lažiranim izborima 2007?


registracija
8/4/08

starakajla, 29.08.11. 09:12

U čemu je problem?? Pa branitelja je samo pola milijuna ,treba biti strpljiv i pričekati da se oni zaposle i eto i nas na redu.


registracija
15/8/09

vergilia, 29.08.11. 09:29

Sad se bavi naplatnom kućicom u Vrgorcu! Valjda joj u Vrgorcu fale glasovi..:) A da se malo pozabavi krađama i gubicima u HŽ-u? Ustvari krpa rupice u Kalmetovom ministarstvu - glavno da se nešto dimi - jadne li nam države, jadne li nam Vlade, jadne li nam premijerke. I jadni mi svi skupa koji smo taoci ove Kosoričine prčije.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika