28.08.2011. / 20:15

Autor: Hina

Bilić: Nikoga ne smijemo podcijeniti

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić ocijenio je na okupljanju reprezentativaca u Splitu kako su predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012. godine protiv Malte 2. rujna i Izraela 6. rujna opasne, ali da će naša reprezentacija dati sve od sebe kako bi pobijedila i osvojila šest bodova, te je dovoljno iskusna da nikoga ne potcjenjuje.

Slaven BilićSlaven BilićIzbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić ocijenio je na okupljanju reprezentativaca u Splitu kako su predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice za odlazak na EURO 2012. godine protiv Malte 2. rujna i Izraela 6. rujna opasne, ali da će naša reprezentacija dati sve od sebe kako bi pobijedila i osvojila šest bodova, te je dovoljno iskusna da nikoga ne potcjenjuje.

Do nedjelje poslijepodne u Split je pristiglo 11 reprezentativaca koji su u odradili i trening u Žrnovnci, te će navečer otputovati u Supetar na Braču gdje će boraviti do četvrtka kada će putovati na Maltu. Dodao je kako se dolazak preostalih pozvanih reprezentativaca očekuje u ponedjeljak.

"Trenutačno razmišljamo samo o utakmici protiv Malte nakon koje ćemo imati dovoljno vremena za pripremu utakmice protiv Izraela", rekao je Bilić.

On je istaknuo kako je Hrvatska na papiru bolja i od Malte i od Izraela, ali se nikoga ne smije potcijeniti jer se ranije naša reprezentacija nekoliko puta "opekla".

"Obje utakmice će biti opasne i morat ćemo igrati na maksimalnoj razini da bi ih pobijedili. Jamčim da ćemo dati apsolutno sve od sebe u trkačkom, koncentracijskom, psihičkom i motivacijskom smislu da uzmemo šest bodova iz ove dvije utakmice jer smo svjesni da nam ih nitko neće pokloniti", kazao je Bilić.

Odgovarajući na novinarska pitanja Bilić je kazao da je Stipe Pletikosa trenutačno prvi vratar reprezentacije, te je pohvalio najnovije nastupe Ivana Klasnića za engleski Bolton.

"Ovo je novi Klasnić, osim što daje golove on sada i igra što dugo nije činio. On je spreman i dobar, a kad je takav, nitko sretniji od mene", rekao je Bilić.

Za Josipa Šimunića je rekao kako se do sada u reprezentaciji ne osjećao nedostatak kontinuiteta u klupskim nastupima, te da ne vjeruje kako bi se trenutačna neizvjesnost o mogućem prelasku u Hajduk ili Dinamo mogla odraziti na njegovu igru u reprezentaciji.

"Pouzdano znam da će Šimunića ova situacija oko nastavka karijere u Splitu ili Zagrebu dodatno motivirati", rekao je Bilić.

Izbornik je potvrdio da je Niko Kranjčar u utakmici protiv Manchester Cityja ozlijedio aduktor, te da će magnetski pregled pokazati u kakvom je stanju i hoće li moći trenirati ili će morati izbivati s terena.

Upitan hoće li pustiti Luku Modrića s priprema da ode u London u slučaju njegovog eventualnog pitpisivanja ugovora sa Chelseajem, Bilić je kazao kako je to "hipotetičko pitanje", te da su reprezentativne pripreme obvezujuće za sve pozvane nogometaše, ali "kad se rješavaju životna pitanja onda se svako pravilo i princip može malo modificirati".

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika