28.08.2011. / 20:28

Autor: Totalsport

Premiership: Manchester United ponizio Arsenal, kraj Wengera?

Manchester United - Arsenal 8-2 (Welbeck 22, Young 22, 90, Rooney 41, 64, 82-11m, Nani 67, Park 70 / Walcott 45, Van Persie 74)

Arsene WengerArsene WengerU derbiju trećeg kola engleskog nogometnog Premiershipa prvak Manchester United je na svom travnjaku ponizio momčad Arsenala s 8-2, što je ujedno i najveća pobjeda u povijesti u međusobnim susretima ova dva kluba.

Arsene Wenger je došao na Old Trafford s vrlo izmjenjenom momčadi u odnosu na početna dva kola s obzirom na mnogobrojne ozljede i suspenzije. Ono čega su se navijači “topnika” pribojavali to se i dogodilo – pravi debakl. Sve je loše krenulo po Arsenal već u 22. minuti utakmice kada je jednu svijeću u peterac Arsenala Djourou samo pratio, a napadač Uniteda Welbeck zabio za vodstvo 1-0.

Međutim samo pet minuta kasnije Robin van Persie imao je priliku izjednačiti za Arsenal iz najstrože kazne, ali je mladi vratar “crvenih vragova” De Gea, koji je oštro kritiziran posljednjih tjedana zbog svojih kikseva, obranio dosta blagi udarac nizozemskog reprezentativca. Kazna je stigla samo minuta kasnije kada je Ashley Young iznimno preciznim udarcem naciljao lijevni gornji kut vratara Szczesnyja za vodstvo od 2-0. Činilo se da će poluvrijeme završiti tim rezultatom, ali tada je Wayne Rooney majstorskim udarcem iz slobodnjaka, preko živog zida, pogodio za 3-0. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Theo Walcott uspio je smanjiti za “topnike” nakon lijepog proigravanja Tomaša Rosickog.

Drugi dio utakmice protekao je u istom tonusu kao i prvi – dominacijom Manchestera i očajnom igrom Arsenala. U 64. minuti Rooney je postigao svoj drugi pogodak na utakmici, također iz slobodnog udarca, nakon kratke kombinacije. Samo tri minute kasnije i Portugalac Nani se upisao u strijelce i podiže rezultat na 5-1, da bi ponovo nakon samo tri minute igre Park Ji-Sung zabio za 6-1. Golijada se nastavila četiri minute kasnije (74.), ali na drugoj strani kada je Van Persie lijepo pogodio za “smanjenje” rezultata. Osam minuta trebalo je čekati na novi zgoditak koji je, kao i većina, završio u mreži Arsenala, a strijelac je bio ponovno Wayne Rooney. Bio je to hat-trick Engleza na nedjeljnoj utakmici, koju je svojim drugim pogotkom zaokružio Ashley Young u 90. minuti utakmice.

Ovo je najteži poraz Arsenala od strane Uniteda u povijesti kluba. Do nedjeljnog susreta, 6-1 poraz koji datira iz 2001. godine bio je rekord koji je sada postao dio povijesti. Manchester United je ovom visokom pobjedom preuzeo vrh Premiershipa ispred gradskog rivala Cityja zbog bolje gol razlike.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika