28.08.2011. / 20:32

Autor: Totalsport

SP u veslanju: Četverac na pariće izravno u polufinale, Vekić u četvrtfinale

David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković pobijedili su u prvoj utrci četveraca s vremenom 5:46.74.

Hrvatski veslači ostvaruju izvrsne rezultateHrvatski veslači ostvaruju izvrsne rezultatePosada hrvatskog četverca na pariće izborila je nastup u polufinalu Svjetskoga veslačkog prvenstva u slovenskom Bledu s pobjedničkim vremenom svoje kvalifikacijske skupine.

David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković pobijedili su u prvoj utrci četveraca s vremenom 5:46.74. Brža od branitelja naslova iz Novog Zelanda bila je samo njemačka posada u trećoj skupini, i to za 32 stotinke sekunde.

Podjednako je vrijedan rezultat u samcu postigao Marko Vekić izborivši drugim mjestom u šestoj kvalifikacijskoj utrci izravan plasman u četvrtfinale. Apsolvirao je dva kilometra staze za šest minuta, 54 sekunde i 48 stotinki, 2.18 sekundi iza prvog favorita i svjetskog rekordera, Novozelanđanina Mahea Drysdalea.

Posljednje mjesto u kvalifikacijama ženskog dvojca bez kormilara zauzele su Sonja Kešerac i Maja Anić, te će eventualni nastup u polufinalu morati tražiti kroz repasaž. Isto se odnosi na muški dvojac bez kormilara u sastavu Ante Janjić i Alen Banovac, koji je zauzeo peto od šest mjesta u svojoj utrci, kao četverac bez kormilara (Josip Stojčević, Nikša Skelin, Siniša Skelin, Marin Bogdan), posljednji u svojoj kvalifikacijskoj utrci.

Vezane vijesti

Zlato za četverac na pariće

Zlato za četverac na pariće

Hrvatski četverac na pariće osvojio je prvo mjesto u A finalu na drugoj regati Svjetskog kupa u Luzernu. Četverac u sastavu David Šain, Martin… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika