28.08.2011. / 20:46

Autor: Nacional.hr

Vrijeme ističe

MOL u listopadu postaje većinski vlasnik Ine?

U MOL-u nisu željeli komentirati nagađanja već su samo ponovili dobro poznatu krilaticu prema kojoj žele da Ina postane regionalni lider

Hoće li MOL preuzeti Inu?Hoće li MOL preuzeti Inu?Mađarska naftna kompanija MOL na korak je od većinskog vlasništva u Ini. Točnije, početkom listopada Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga morati će najkasnije početkom listopada skinuti blokadu s trgovine Ininim dionicama što će Molu omogućiti nesmetano trgovanje i kupovinu dionica.

Kako piše Večernji list, afera s mađarskom kupovinom Ininih dionica koja je započela u ožujku mogla bi u sljedećih mjesec dana dobiti svoj rasplet. Mol trenutno u svom vlasništvu ima 49,05 posto dionica i tek ga manje od jedan posto dijeli od većinskog vlasništva.

Pomopozno najavljivan vladin zakon o "maksimalnom udjelu od 49,99 posto u Ini" ostao je ležati u ladici nakon što se trgovinom Ininim dionicama pozabavilo Državno odvjetništvo. Vlada neće poduzeti ništa što bi se u Europi mogli doživjeti kao ograničavanje slobodnog tržišta, ali sigurno neće dopustiti ni da Mađari preuzmu upravljanje Inom dva mjeseca prije izbora.

Hanfa je utvrdila kako je MOL manipulirao tržištem, ali to je maksimum koji ona može napraviti. Eventualni ponovni nadzor poslovanja Ine i inzistiranje na ispravljanju nepravilnosti moglo bi kupiti tek koji dan više vremena.

Preostaje vidjeti što će poduzeti DORH koji ima dokaze o neravnopravnom pristupu informacijama na temelju kojih bi se mogao poništiti ugovor iz 2009. godine.

U MOL-u nisu željeli komentirati nagađanja već su samo ponovili dobro poznatu krilaticu prema kojoj žele da Ina postane regionalni lider.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
13/2/11

urednik, 29.08.11. 01:24

Ja ističem da vrijeme istječe.


registracija
2/6/11

stereo, 29.08.11. 07:11

HDZ kao većinski vlasnik Države također manipulira na tržištu kamena temeljaca


registracija
24/7/11

mrvek, 29.08.11. 08:47

na dobrom smo putu da vrijeme istekne


registracija
17/8/11

foringas, 29.08.11. 08:50

kako država ne može reči da ne može nitko preuzeti večinu kompanije koja je u interesu države? mađari su to mogli reči OMV-u bez da im je tko predbacio ograničavanja slobodog tržišta. ako mi moramo pitati Budimpeštu umjesto Beograda za mišljenje, onda nemamo dovoljno pametnih ljudi ili su dobili kakav "broš" u svoj džep.
SRAMOTA
prodajte svoja poslanička mjesta da vas se konačno rješimo a mi čemo pametnije birati goka čemo birati.


registracija
11/1/10

fluid, 29.08.11. 11:34

Očigledno je Sanader i POlančec dobrano tvrdim ugovorom sa MOLOM,odradio svoju zadaću te opravdao dobiveno mito za isti ugovor.Rasprodaja hrvatske imovine ide nezaustavljivo svojim zacrtanim tokom.Divnoga li suvereniteta!!!Živjeli najveći domoljubi Hrvatske ! Dole stoka sitnoga zuba !!!


registracija
12/1/11

siziff, 29.08.11. 20:42

SLUGE OSTAJU SLUGE !

Molim, ne kriviti za to neke druge.
Sada ste jako začuđeni.
Do nedavno ste (svima koji su to htjeli) lizali grlo kroz šupak, samo oko su se derali o hrvatstvu


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika