29.08.2011. / 13:01

Autor: Nacional.hr

Maleš: "Hitno sazivanje Skupštine HNS-a", Mamić: "Tako mlad, a pokvaren"

Maleš je izjavio kako je sudac Bruno Marić namjerno iskonstruirao rezultat i kako sumnja u regularnost prvenstva

Hrvoje Maleš; foto: Mario StrmotićHrvoje Maleš; foto: Mario StrmotićNakon sastanka vodstva nogometnog kluba Hajduk i predsjednika Hrvoja Maleša, klub je na novinskoj konferenciji izrazio sumnju da je utakmica sa Splitom namještena, zatraživši smjene u vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza.

"Sumnjamo da je utakmica namještena. Tražit ćemo hitno sazivanje Skupštine HNS-a na kojoj ćemo ukazati na neregularnost prvenstva", rekao je predsjednik Hrvoje Maleš

Na konferenciji za medije pojavila se cijela prva momčad Hajduka i Igor Štimac, a tražilo se poništavanje utakmice s RNK Split. Maleš je izjavio kako je sudac Bruno Marić namjerno iskonstruirao rezultat i kako sumnja u regularnost prvenstva. Mladi reprezentativci Kalinić, Kukoč, Tičinović, Trebotić i Lendrić nisu otišli na pripreme u Tuhelj, kao ni članovi seniorske reprezentacije Subašić, liječnik Rakić i fizioterapeut Sisgoreo. Svi su jutros odradili klupski trening. Ipak, Maleš je ublažio prvotnu odluku o bojkotu reprezentacije.

"Vodim se nacionalnim interesima i ovoga puta će to biti upozorenje. Oni će zakasniti na okupljanje."

U međuvremenu je i Zdravko Mamić održao konferenciju za medije, evo najupečatljivijih izjava.

"Sinoć nisam gledao, ali gledao sam utakmicu sa Zadrom. Ako ne može protiv njih stvoriti suvislu šansu, onda treba gledati svoje poteze koji su katastrofalni. Nisu kupili igrača samo onog kojeg na tržnici u Splitu nisu ponudili. Neće mene Maleš svađati s Hajdukom, niti Hajduk s Dinamom. Zar nije vidljivo da je Dinamo šest godina prvak, u Europskoj ligi, Ligi prvaka... Nisu mu to donijeli delegati iz Miholjca i Pridrage kod Zadra. Sad kad dođu u Split dobit će još po 'piksi'", rekao je Mamić o utakmici Hajduka i Splita.

"Prvi glas mi je od vas. On ne može klozet papir kupiti dok nema sjednice NO, ne znam, možda ima neke nove ovlasti. Maleš mora i Hajduk, on je mlad i ambiciozan predsjednik kojeg sam gledao s velikim simpatijama, no o poslu nema pojma", izjavio je Dinamov izvršni predsjednik o povlačenju reprezentativaca.

"Hajduk može tražiti što hoće, nisam ja predsjednik Skupštine. Dvije pobjede protiv trećerazrednih momčadi prikažu kao da su tri puta Real pobijedili i najave da će osvojiti prvenstvo. I onda ništa od toga pa ide 'pila naopako'. Pa je kriv Zagreb, Dinamo, Savez, Mamić i uvijek je uoči derbija priča o sucima. To je nesaglediv pritisak, i tako deset godina. Dao Bog da se meni desilo što želim Hajduku, ali oni će završiti s bankrotom. Ne bavim se delegiranjem sudaca, nemam pojma tko kome sudi, ali nije normalno da je jedini klub u 20 godina koji je za 15 sudaca tražio izuzeće Hajduk. Iz mojih je usta znalo biti prigovora na suđenje, ali bi nakon 24 sata shvatio da su ljudi normalno radili svoj posao. Zašto Marić ne bi sudio utakmicu, neka mi netko kaže, pa je on je jedan od najboljih hrvatskih sudaca", završio je Mamić o Hajdukovim zahtjevima i sucu Mariću.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 29.08.11. 14:02

Klasični balkanizam.
Uvijek je netko drugi kriv za vlastitu neuspješnost i nesposobnost.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika