29.08.2011. / 13:33

Autor: Hina , Nacional.hr

Petorica Srba zatočena u libijskom zatvoru

Zarobljene Srbe u Libiji pronašli su novinari ruskog lista, a jedan od njih kazao je kako su oni građevinski radnici koji su potpisali ugovor sa srpsko-libijskom tvrtkom ''Zazura''

ArhivaArhivaPetorica Srba zatočena su u libijskom zatvoru gdje ih libijski ustanici drže pod optužbom da su plaćenici-snajperisti, izvještavaju u ponedjeljak beogradski mediji pozivajući se na ruski list ''Komsomolska pravda'' te prenose imena uhićenih Srba koji tvrde da su u Libiju došli kako bi radili na građevinskim poslovima.

Zarobljene Srbe u Libiji pronašli su novinari ruskog lista, a jedan od njih kazao je kako su oni građevinski radnici koji su potpisali ugovor sa srpsko-libijskom tvrtkom ''Zazura''.

Zarobljeni Srbi navode da su u Libiju stigli sredinom kolovoza nakon što im je obećana dobra zarada od radova na popravku cesta, te da su tjedan dana potom ostavljeni na jednom kontrolnom punktu, nakon čega su se krili po Tripoliju. Dodaju kako su uhićeni na prvom kontrolnom punktu nakon što su, u namjeri da stignu do srbijanskog veleposlanstva, za vožnju taksisti platili 500 eura.

Po riječima zatočenih Srba, ustanici se prema njima ponašaju korektno te namjeravaju provesti istragu, nakon koje bi, potvrde li se njihove tvrdnje, mogli biti pušteni.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika