29.08.2011. / 14:56

Autor: Nacional.hr

Komadina: Vlada odugovlači s privatizacijom 3. maja, a oni jedini grade nove brodove

Da je restrukturiranje potrebno provesti što prije, naglašava Komadina, pokazuje i činjenica kako je 3. maj jedini u Europi uspio ugovoriti gradnju novih brodova

Zlatko KomadinaZlatko KomadinaPrimorsko-goranski župan Zlatko Komadina upozorio je danas kako hrvatska Vlada "zavlači" s privatizacijom brodogradilišta 3. maj. Na susretu s medijima istaknuo je kako je 3. maj sa svoje strane učinio sve za restrukturiranje i dobio zeleno svjetlo iz Bruxellesa, no zapelo je u Zagrebu, prenosi Novi list.

Točnije, čeka se odobrenje Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja koja je trebala dobiti plan restrukturiranja od Ministarstva gospodarstva, odobriti ga i onda ga proslijediti Agenciji za upravljanje državnom imovinom.

Bez odobrenja svih u tom lancu, ne može se pripremiti ni privatizacijski ugovor ni krenuti sa restrukturiranjem.

A da je restrukturiranje potrebno provesti što prije, naglašava Komadina, pokazuje i činjenica kako je 3. maj jedini u Europi uspio ugovoriti gradnju novih brodova.

Upravo stoga Komadina poziva Vladu da iskoristi rujan za rješavanje situacije u brodogradilištu i dovršetak privatizacije.

Vezane vijesti

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

3. maj preuzimaju Fondovi, Uljanik i Tankerska plovidba

Vlada se za nastavak privatizacije riječkog brodogradilišta 3. maj odlučila osloniti na Fondove gospodarske suradnje i domaće brodare, Uljanik i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika