30.08.2011. / 07:00

Autor: Barbara Ivezić

Ivan Veljača: Angažiran na snimanju hit-serije Game of Thrones

Mladi scenograf, brat glumice i spisateljice Jelene Popović Volarić, pozvan je da surađuje na snimanju druge sezone popularne avanturističke serije "Game of Thrones" koje će u rujnu početi u Dubrovniku; na priznanju mu je prva čestitala djevojka, poznata manekenka Anita Dujić

24-godišnji Ivan Veljača već je pet godina u vezi s manekenkom Anitom Dujić, s kojom je nedavno i otvorio tvrtku za scenografiju, uređenje interijera i dizajn namještaja24-godišnji Ivan Veljača već je pet godina u vezi s manekenkom Anitom Dujić, s kojom je nedavno i otvorio tvrtku za scenografiju, uređenje interijera i dizajn namještaja“Angažiran sam na snimanju TV serijala "Game of Thrones" koji će se u rujnu snimati u Dubrovniku, ali za sada još ne mogu otkrivati detalje”, kaže scenograf Ivan Veljača. Iako ima tek 24 godine, diplomirani dizajner koji se scenografijom počeo baviti još za vrijeme studija, najprije kao asistent scenografa TV serijala “Ponos Ratkajevih” snimanog prema scenariju njegove sestre Jelene Popović-Volarić, a kasnije i kao scenograf serija “Zakon ljubavi” i “Ja Che Guevara” te igranog filma “Majka asfalta”, zadovoljio je stroge zahtjeve američke producentske kuće HBO i dobio priliku pokazati svoja znanja i vještine. Snimanje druge sezone povijesne avanturističke serije kod nas prevedene kao “Igra prijestolja” započinje, naime, 19. rujna u Dubrovniku i trajat će četiri tjedna.

U završnoj je fazi izrada scenografije prema kojoj će starogradski bedemi predstavljati grad Kraljev Grudobran, a na zasad poznatim lokacijama poput kule Minčete, Lovrijenca i benediktinskog samostana na otoku Lokrumu snimat će se žive akcijske scene. Staru gradsku jezgru uskoro će ispuniti kostimirani junaci poput kraljeva, vitezova, paževa i dvorskih djeva, ali i brojni domaći statisti za koje je već održana audicija u koprodukciji sa zagrebačkim Jadran filmom.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju tjednika Extra.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika