29.08.2011. / 18:42

Autor: Hina

Potvrđena optužnica protiv čelnika HDZ BiH Dragana Čovića

Županijski sud u Sarajevu potvrdio je u ponedjeljak optužnicu protiv predsjednika HDZ Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, kojom ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti u vrijeme kada je obnašao dužnost ministra financija u vladi Federacije BiH.

Dragan ČovićDragan ČovićŽupanijski sud u Sarajevu potvrdio je u ponedjeljak optužnicu protiv predsjednika HDZ Bosne i Hercegovine Dragana Čovića, kojom ga se tereti za zloporabu položaja i ovlasti u vrijeme kada je obnašao dužnost ministra financija u vladi Federacije BiH.

Čović je time ponovo optužen da je pogodovao tvrtki "Lijanovići" iz Širokog Brijega, kada ju je posebnom odlukom iz 2000. godine oslobodio plaćanja uvoznih pristojbi na sirovine za mesne prerađevine.

Na ovaj način, navodi se u optužnici, "Lijanovići" su protupravno prihodovali 120 tisuća konvertibilnih maraka (oko 60 tisuća eura) a proračun Federacije BiH oštećen je za iznos veći od milijun i 700 tisuća konvertibilnih maraka (oko 850 tisuća eura).

Čoviću je po istoj optužnici zajedno s braćom Ivanković-Lijanović već suđeno pred sudom BiH. Lijanovići su u u prvostupanjskom postupku oslobođeni a Čović je osuđen na pet godina zatvora.

Prizivno vijeće suda BiH tu je presudu Čoviću poništilo, odlučivši istodobno kako državni sud nije nadležan za taj slučaj pa ga je po načelu teritorijalne odgovornosti prebacio na Županijski sud u Sarajevu.

Vezane vijesti

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Čović razgovarao sa Sorensenom o rekonstrukcij koalicije

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, razgovarao je u subotu s posebnim izaslanikom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika