29.08.2011. / 20:31

Autor: Hina , Nacional.hr

Video: Neredi na slovenskom derbiju

Dok u Ljubljani glavnu odgovornost za nerede pripisuju poslovično "nestašnim" navijačima mariborskih "ljubičastih" i njihovu nezadovoljstvu neočekivanim porazom, u Mariboru tvrde da je nerede izazvala slaba organizacija susreta

Screenshot: YoutubeScreenshot: YoutubeU najvećem derbiju slovenskog nogometa između Maribora i Olimpije koji je završio neočekivanom pobjedom Ljubljančana sa 4:1 došlo je do velikih nereda navijača na stadionu Stožice.

Navijači su napravili veliku štetu na stadionu, a došlo je i do fizičkog obračunavanja, objavili su u ponedjeljak slovenski mediji. U divljanju huligana uništeno je 330 sjedalica na tribinama, a šteta se procjenjuje na 25.000 eura, izjavio je u ponedjeljak Roman Jakič, direktor ustanove "Šport Ljubljana" koja upravlja sportskim objektima u vlasništvu grada.

Dok u Ljubljani glavnu odgovornost za nerede pripisuju poslovično "nestašnim" navijačima mariborskih "ljubičastih" i njihovu nezadovoljstvu neočekivanim porazom, u Mariboru tvrde da je nerede izazvala slaba organizacija susreta, a ljute se i na neljubaznu atmosferu kojom su dočekani u prijestolnici.

Izvršni direktor kluba i nekadašnji reprezentativac Zlatko Zahovič izjavio je da mu njegov nekadašnji kolega iz reprezentacije Milenko Ačimovič koji je sada u upravi Olimpije prije susreta nije želio pružiti ruku i čestitati za uspjeh Maribora koji za razliku od Olimpije ima uspjehe na međunarodnoj sceni, pa se tako pobjedom nad škotskim Rangersom ove godine uspio plasirati u Europsku ligu.

Zahovič je u ponedjeljak za nogometni portal "Nogomania" izjavio da su se Mariborčani u Ljubljani za razliku od domaćina pokazali kao "gospoda", te za nerede prozvao Ljubljančane i slabu organizaciju susreta.

NK Maribor je protestirao i protiv napada na svog predsjednika Dragu Cotara, inače direktora velikog osiguravajućeg društva koje sponzorira klub, a kojega je jedan navijač udario nakon završetka utakmice u Ljubljani, kad se sa svojim automobilom pokušavao izvući iz garaže pod stadionom.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika