30.08.2011. / 10:45

 

Srbija: Otvorena sezona ludila

I tako, politička kampanja u Srbiji se za'ukava i to na temelju antievropskih vrednosti. Naši politički trudbenici, kako oni sa pozicija vlasti tako i oni u opoziciji, su odlučili da 'okrenu ploču' i da udare na EU sa B-e strane singl-izdanja. Piše: Zlatko Jelisavac

IlustracijaIlustracijaSrbija nije 'objekat' i svoju će prirodu 'subjekta' da dokaže bliskijim vezama sa Republikom Srpskom. Ovakve i slične formulacije političkih analitičara i stručnjaka za balkanska pitanja se mogu čuti ovih dana u Srbiji. Srbija će, umesto da se zlopati i dokazuje nezahvalnim članicama EU, lepo da okrene list i da pohrli u zagrljaj svojoj braći&sestrama iz RS. Dokazaće Srbija da je još uvek lider u regionu i da njeni 'bicepsi' lokalnog snagatora još uvek nisu oslabili. Ako nemačka kancelarka Angela Merkel ne ceni ili ne razume našu snagu onda ćemo mi da pravimo svoju uniju i da dovršimo ono što je započeto devedesetih. RS će da se isključi iz BiH i da se priključi Srbiji tako da više sa nama, objektivno, nema zezanja... Srbija će kao subjekt i bitan faktor na Balkanu, da ne kažemo najveći-mislim faktor, da celoj EU pokaže svoju subjektivnu moć i objektivnu snagu. Ako budu pametni pridružiće nam se i Makedonci, Crnogorci tako da ćemo zajedno sa paralelnim Srbima sa Kosova i iz RS-a da osnujemo SU - što će reći Srpsku uniju, a ako Bog da napravićemo i savez sa Rusijom i tako osigurati sebi moćnog zaštitnika. Ne treba nam Evropa i njeni misionari koji nas ucenjuju nemogućim zahtevima tipa da se vratimo za pregovarački stol ili sklonimo balvane sa puteva. Balvan je simbol naše snage i jedinstva i ko to ne razume bolje da nam ne staje na put.

Baba

Žao mi bilo našeg predsednika Tadića kojem je od muke i pravedničkog besa posedeo i onaj mali crni pramičak na glavi... Srce mi se cepalo dok je Predsednik objašnjavao srpskoj javnosti šta mu je sve 'prenela' kancelarka Merkel. Crvene linije se ne smeju i ne mogu preći i naš Predsednik je to otvoreno rekao odurnoj nemačkoj babi-kancelarki, pa neka se ljuti koliko hoće. Imamo mi još prijatelja po Evropi i nisu Švabe baš tako jake kako vole da se predstavljaju. Evo, na primer, Španci koji su nam u znak solidarnosti poslali nove tramvaje. Imamo i Slovake sa sobom, a bogami i Kipar. Nismo mi repa bez korena i ne mogu nama Nemci ama baš ništa. Pa nije ovo 1941. pa da nam Švabo sudi! Jel' znate vi da smo mi nekada sa zlatnim viljuškama jeli dok su Nemci rukama prasetinu kidali. Dok je Švabo svinju gloc, a mi viljuškom prase boc - ej bre, pa mi smo za vas Evropa! Nedamo mi naše Severno Kosovo i branićemo ga do poslednjeg paralelnog Srbina, a kada im muške uzmete živote onda ćemo svi krenuti u boj. Ustaće car Lazar, a sa njime i sila Božija, pa ćete onda videti šta znači braniti Kosovo ravno. Uskrsnuće Srbija a EU će drhtati pred 'Obilićima' novog srpskog poretka (NSP)!

Ludilo i bes

Boris Tadić i Angela Merkel (arhiva)Boris Tadić i Angela Merkel (arhiva)E, kada se 'istutnji' ova retorika ludila i besa, a Srbija uvidi u kakvom se 'čabru' našla, onda će krenuti razni Jeremići i Stefanovići da spašavaju što se spasti može. Rastrčaće se srpski lobisti da uvere EU kako su se oni, eto, samo malo šalili a pri tome i zaneli, pa su 'stvari' otišle predaleko. Naravno da Srbija želi u EU i svesni smo da alternative nema jer mi smo, po prirodi, Evropljani. I bićemo divni i slatki sve dok nam ne postavite nove nemoguće uslove koji prelaze naše crvene linije. A onda opet car Lazar, viljuške, balvani i raspomamljeni jurišnici u paralelnoj stvarnosti...

'Nisam bio, pa šta'

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić otkrio je danas u selu Komirić, kod Osečine, spomenik istaknutoj članici te partije Borki Vučić. Dačić je objasnio da spomenik otkriva kao predsednik partije kojoj je pripadala i Vučić, a ne kao državni funkcioner, dok je na pitanje zašto nije prisustvovao otkrivanju spomenika Slobodanu Miloševiću u Požarevcu 20. avgusta, kratko odgovorio: "Nisam bio, pa šta". (Blic, 28.08.2011. - Dačić otkrio spomenik Borki Vučić) - Borka Vučić je bila istaknuti član SPS, bankar i saradnik Slobodana Miloševića. Poginula je 1. avgusta 2009. u saobraćajnoj nesreći na autoputu Beograd-Niš, kod Lapova.

Inače, ista ta Borka Vučić je odgovorna za 'transfer' ogromnih količina novca na Kipar za vreme vladavine Slobodana Miloševića. Nikada taj novac nije ni pronađen... Mlađan Dinkić (ministar ekonomije, finansija, potpredsednik Vlade i ko zna šta još) je posle petooktobarskih promena pokušao da uđe u trag tom novcu, ali bezuspešno. Danas Borki Vučić podižu spomenik... Samo mi nije jasno zbog čega? Zato što je od Srbije 'otuđila' milijarde ondašnjih maraka? No, nije to slučajno. Podizanjem ovog spomenika otvara se, izgleda, još jedna suluda stranica u političkoj istoriji Srbije. Nakon relativno racionalnih prvih pet godina u predhodnoj dekadi (2000-2005) i stabilno ludih godina u drugoj polovini iste, sada se izgleda otvara novo-staro doba za Srbiju - potpuno i otvoreno ludilo.

Gay parada

Ivica DačićIvica DačićPrvi je 'sezonu' otvorio upravo Ivica Dačić kada je pozvao da se zaštite policajci od gay parade i onih koji će doći da prave nerede, a pri tome i napadaju na policiju. Poručio je Dačić ostalim članovima Vlade da i oni malo promisle o tome i ponesu odgovornost za svoje ministrovanje. Interesantno da je među prvima reagovao Mlađan Dinkić koji više i nije ministar već samo 'običan' poslanik. Mlađo je izjavio da gayevi ne treba da se egzibicionišu po Beogradu, ali da treba zaštiti njihova prava. I Đilas (gradonačelnik Beograda) se osetio prozvanim pa je ponovo osuo paljbu po gayevima i gaykama. Inače, lucidni Gradonačelnik je otkrio da čak ni u pretolerantnoj EU sve zemlje ne podržavaju gay paradu. Ispostavilo se da samo na Kipru se ne održava gay parada, a u nekim državama se događaju i po nekoliko puta godišnje. Legendarni gradonačelnik Jagodine Dragan Marković alias Palma je nastavio sa svojom tiradom o pederima i pozvao ih da svoje 'sramne' radnje obavljaju u intimnom ambijentu, a ne na ulici. Sada se vi verovatno pitate: kakve veze imaju gay parada i spomenik Borki Vučić? Da nije Borka bila gayka, Bog da joj dušu prosti?

Ma jok... Veza između Borke i gay parade je u anti-EU kampanji koju su sada pokrenuli i nekadašnji borci za evropske integracije. Videli 'stručnjaci', a osobito ovih iz DS-a, da od EU leba nema i da valja na drugi način pridobiti glasače. Posle debakla politike 'i Kosovo i EU' DS i njeni sateliti moraju brzo da promene kurs kako ne bi na izborima pukli kao zvečke. Zato se sada kurs ove politike menja u smeru kontra od EU, a narodu se priča o konsekventnoj i doslednoj politici Vlade koja neće i ne može da ide ispod crvenih linija koje su postavili. Sve mi se čini da je Boris Tadić ponovo navukao svoju atlet majicu i odlučio da Merkelovoj, kao i celoj EU, pokazuje svoje moćne bicepse - a ako zatreba pokazaće naš lepi Predsednik i nešto drugo jer za interese Srbije valja istaći i svoju moć ispod pojasa.

EU-fuck you

Prizor s prošle parade ponosa (arhiva)Prizor s prošle parade ponosa (arhiva)Koliko je Ivica Dačić (ministar policijski) ispred svog vremena, osobito kada se radi o povratku na staze 'stare slave', vidi se i u njegovom lucidnom političkom gafu od pre nekoliko dana. Naime, Dačić je sebe proglasio za premijera Vlade jer mu to mesto, prema logici regresivnog ludila, pripada kao najzaslužnijem borcu za povratak na 'svetle' devedesete. Poleteo je naš budući-stari predesednik Vlade u bolju prošlost, ali su ga ipak neke okolnosti, barem za sada, vratile na tvrdu ledinu. Neko je Ivici Dačiću objasnio da mora prvo da ostvari neke rezultate na izborima pa onda, eventualno, traži za sebe mesto predsednika Vlade. Uvideo je Ivica da je malo otišao predaleko i da njegovi politički kompanjerosi nemaju takvu moć vizije kao on. Zato je Ivica odlučio malo da 'ohane' i sačeka povoljniji trenutak za svoje uzletanje u legendu.

Prizor s prošle parade ponosa (arhiva)Prizor s prošle parade ponosa (arhiva)I tako, politička kampanja u Srbiji se za'ukava i to na temelju antievropskih vrednosti. Naši politički trudbenici, kako oni sa pozicija vlasti tako i oni u opoziciji, su odlučili da 'okrenu ploču' i da udare na EU sa B-e strane singl-izdanja. Disonantni i nerazumljivi tonovi, koji su dopirali do građanki/građana, sada su se najedaput stopili u dobro poznatu melodiju. Ne znamo još reči te novo-stare pesme ali za evropsko tržište verovatno će počinjati sa sledećim stihovima: EU- fuck you! Volimo te otadžbino naša... Ne dolazi brale, ako ne voliš pravoslavlje... Putuj Evropo... Srbija-Srbija... Grrrrrrrrrr... Tooooooooo... Ššššššššš...

Piše: Zlatko Jelisavac

Preneseno s portala Tačno.net

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

registracija
22/6/10

Konstantinos, 30.08.11. 11:23

Fenomenalno! Lol...lol...

A pogotovo ono: "Sada se vi verovatno pitate: kakve veze imaju gay parada i spomenik Borki Vučić? Da nije Borka bila gayka, Bog da joj dušu prosti?"

Bravo za jedan ovakav duhovit, komican i vesel prikaz sveopceg ludila koji danas vlada Srbijom.


registracija
11/10/10

agaSovulj, 30.08.11. 12:17

slika djevojčice sa kapom/kokardom prikazana je i ranije. Jako me se dojmila. Zadojeni otac ni ne zna kakvu joj budućnost određuje. žalosno. I nije to samo tako u Srbiji. Ima toga i ovdje kod nas gdje neki zazivaju ustaštvo. Mnogi ama baš ništa nisu naučili iz krvave balkanske prošlosti.


registracija
9/3/11

solaris, 30.08.11. 12:28

xaxa dok je svabo svinju gloc,mi smo prase viljuskom boc.eu-fuck you i putuj evropo nemoj cekati na nas..duhovit tekst.bravo


registracija
30/9/09

davor12345, 30.08.11. 12:43

Oni će nama da zabrane da pečemo rakiju! Fuck EU!


registracija
17/4/10

insajder1, 30.08.11. 14:58

"Sacuvaj nas Boze srpskoga junastva i hrvatske kulture!" M.Krleza


registracija
4/6/11

VladSerbia, 30.08.11. 16:08

@Konstantinos
A kada ste Vi to bili u Srbiji da znate kakvo ludilo vlada ovde?

Ovaj clanak nema veze sa stvarnoscu. Niko od politicara u Srbiji (ma sta ja mislio o njima) nije pominjao niti samoizolaciju niti pravljenje unije sa RS ili Crnom Gorom ili Makedonijom. To nije moguce niti to bilo kome pada na pamet jer smo mi bilo kakve unije vrlo skupo placali.
Pisac clanka koristi jetki sarkazam da bi sakrio da ni on sam nema predlog za resenje objektivno teskog problema u vezi sa Kosovom. Jako dugo sam bio za ulazak za EU, a sada sam postao euroskeptik jer stvarno verujem da za Srbiju postoje posebni standardi koji se ne primenjuju na ostale.


registracija
12/1/11

siziff, 30.08.11. 21:44

Skidam šešir i naklon do zemlje.
Grohotom sam se smijao.

Između ove srpsko - balkanske čevapčići papazjanije, u smjeru hrvatsko - balkanske burek papazjanije bi prekrasno stajalo dvije vodoravne crtice; =.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika