30.08.2011. / 11:28

Autor: Nacional.hr

Sve veći pritisci iz Vatikanskog lobija za smjenom biskupa Ivana Milovana

Takvu odluku mora potpisati Sveti Otac, a da bi on potpisao suspenziju jednog biskupa, onda detaljno mora sa svime biti upoznat

Ivan MilovanIvan MilovanVatikan želi smijeniti biskupa Ivana Milovana jer je zanemario njihov zahtjev da podnese žalbu na riješenje Ministarstva pravosuđa kojim je crkvena zemlja u Dajli vraćena Hrvatskoj, izvještava Večernji list.

"Takvu odluku mora potpisati Sveti Otac, a da bi on potpisao suspenziju jednog biskupa, onda detaljno mora sa svime biti upoznat. A, vjerujte, papa Benedikt XVI. o svemu što se događalo u slučaju Dajla nema pojma! Zasad se radi samo o razgovorima i telefoniranjima, tj. nema ničega napismeno. Nadaju se da će biskup popustiti, ali istodobno znaju da neće i stalno se stvaraju nove vrste pritisaka", izjavio je o cijelom slučaju i mogućoj smjeni biskupa dobro informirani crkveni izvor. Neimenovani sugovornik tvrdi kako je u priču uključena i papina nuncijatura u Zagrebu te kako je cijeli hrvatski kler na Milovanovoj strani osim kardinala Bozanića.

Anonimni izvor se nada kako će Benedikt XVI. biti detaljnije upoznat s predmetom spora i stati na Milovanovu stranu, a ne popustiti pritisku vatikanskog lobija. Dosad je nastradao samo biskupov kancelar Ilija Jakovljević koji je smijenjen sa svih dužnosti.

Vezane vijesti

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Milovan odlazi zbog Dajle?

Mons. Ivan Milovan, čiju je ostavku od službe pastoralnog upravljanja Porečkom i Pulskom biskupijom prihvatio papa Benedikt XVI., rekao je danas za… Više

Komentari

registracija
17/4/10

insajder1, 30.08.11. 15:01

Gle ovaj lici na Tudjmana :)))))


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika