30.08.2011. / 11:31

Autor: Hina

Nove libijske vlasti: 'Uhitili smo i 17 Hrvata'

"Prema zatvorenicima se dobro postupa. Oni koji nisu počinili zločine bit će pušteni nakon ispitivanja, a ostalima će biti suđeno", kazao je al-Alagy, dodajući da su u Tripoliju "uhićeni (strani) plaćenici, među kojima i 17 Hrvata"

ArhivaArhivaČlan libijskog Prijelaznog nacionalnog vijeća zadužen za pravosuđe Mohamed al-Alagy objavio je u Libiji da među uhićenima u Libiji ima i puno stranaca, među kojima i Hrvata, a iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija u utorak, na upit Hine, poručuju kako službeno nisu zaprimili nikakvu informaciju da su u Libiji uhićeni bilo koji hrvatski državljani.

"Prema zatvorenicima se dobro postupa. Oni koji nisu počinili zločine bit će pušteni nakon ispitivanja, a ostalima će biti suđeno", kazao je al-Alagy, dodajući da su u Tripoliju "uhićeni (strani) plaćenici, među kojima i 17 Hrvata".

MVPEI službeno nije zaprimio nikakvu informaciju da su u Libiji uhićeni bilo koji hrvatski državljani.

Iz Ministarstva također poručuju da će kontaktirati libijsku diplomatsku misiju u Zagrebu s upitom ima li među uhićenima u Libiji hrvatskih državljana. MVPEI također podsjeća da je najveći dio hrvatskih državljana iz Libije evakuiran krajem veljače i početkom ožujka te da otada nitko nije kontaktirao hrvatsko veleposlanstvo i zatražilo pomoć.

Prema podacima Međunarodnog odbora Crvenog križa (ICRC) u Ženevi libijski ustanici u svojim rukama drže "nekoliko stotina" zatvorenika, među kojima ima i stranih državljana.

"Imamo naznake prema kojima ustanici drže nekoliko stotina zatvorenika", kazao je glasnogovornik ICRC-a Steven Anderson, dodajući da su predstavnici ICRC-a posjetili neke od zatvorenika.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
17/5/11

MarioBosnjak, 30.08.11. 11:37

To je sigurno Mesićeva garda.


registracija
5/3/10

starimudrac, 30.08.11. 12:38

psi rata.


registracija
20/8/10

McCoy, 30.08.11. 14:32

Ma nemoguce. To su gradjevinski radnici, putari, tu i tamo neki snajperista... Kakvi psi rata :P


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika