30.08.2011. / 14:16

Autor: Nacional.hr

Istraživanje GfK: 86 posto Hrvata posjeduje mobilni telefon

Da građani prate najnovije trendove na tržištu pokazuje i činjenica kako 16 posto građana posjeduje smartphone odnosno pametne telefone

Hrvati vole svoje mobilne telefoneHrvati vole svoje mobilne telefoneIstraživanje GfK pokazalo je kako 86 posto građana Hrvatske starijih od 15 godina posjeduje barem jedan mobilni telefon. Kada bi se obuhvatile i mlađe generacije postotak bi vjerojatno bio i veći.

Zanimljivo je kako najviše korisnika mobilnih telefona živi u Istri, gotovo 94 posto, potom Dalmaciji 92 posto te Zagrebu 90 posto.

Čak 14 posto građana posjeduje dva mobilna telefona, a dva posto i više od dva.

Hrvati vole Nokiu

Nešto više od 45 posto mobilnih telefona u Hrvatskoj došlo je iz finske Nokije, oko 30 posto iz korejskog Samsunga, dok je Sony Ericsson na trećem mjestu sa 16 posto.

Istraživanje je pokazalo kako Hrvati radije biraju prepaid uslugu, njih čak 72 posto, dok na pretplatu pristaje njih 35 posto.

U korak s vremenom

Da građani prate najnovije trendove na tržištu pokazuje i činjenica kako 16 posto građana posjeduje smartphone odnosno pametne telefone. Najčešće ih posjeduju mladi u Zagrebu i Dalmaciji, a čak četvrtina ispitanih koristi mobilni telefon za surfanje internetom.

Vezane vijesti

Europa ne vjeruje Grcima

Europa ne vjeruje Grcima

Državljani četiriju glavnih zemalja eurozone, Francuske, Njemačke, Španjolske i Italije sumnjaju u sposobnost Grčke da se održi, no i dalje smatraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika