30.08.2011. / 15:50

Autor: Nacional.hr

USKOK češlja financijske knjige HDZ-a: Smiješi li se optužnica Jarnjaku?

Tijekom Sanaderove vladavine strankom dužnost glavnog tajnika obnašali su Branko Vukelić, Ivan Jarnjak i Branko Bačić, a ni jedan od njih još osumnjičen za umješanost u aferu Fimi-media

Ivan JarnjakIvan JarnjakUSKOK se u istrazi oko afere Fimi-media fokusirao na nove dokumente koje je sakrila, a potom i predala istražiteljima bivša HDZ-ova računovotkinja Branka Pavošević. Kako piše Novi list istražitelji su se zahvaljujući tim dokumentima pozabavili funkcioniranjem crnog fonda stranke.

Naime, iz dokumentacije proizlazi kako je HDZ još 2003. godine počeo netransparentno voditi svoje financijske knjige. Navodno su iz crnog fonda isplaćivali naknade za estradne umjetnike koji su nastupali u predizbornoj kampanji, ali i plaćali druge troškovi za kampanju Jadranke Kosor za predsjednicu Republike.

HDZ-ova računovotkinja uredno je bilježila sve isplate kao i imena osoba kojima je isplaćena svota iz "crnog fonda". Nakon što je uhićena i potom smijenjena s mjesta računovotkinje HDZ-a 2008. godine, HDZ-ova je blagajna funkcionirala kao jedna s "crnom blagajnom".

Istražitelji su se zbog toga pozabavili rekonstrukcijom HDZ-ovih financija, a posebice ulogom glavnog tajnika stranke. Tijekom Sanaderove vladavine strankom tu su dužnost obnašali Branko Vukelić, Ivan Jarnjak i Branko Bačić, a ni jedan od njih još osumnjičen za umješanost u aferu Fimi-media.

Stoga ne bi trebalo iznenaditi da nakon rekonstrukcije kretanja novca u i iz HDZ-a istražitelji podignu još optužnica.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika