30.08.2011. / 15:55

Autor: Hina

Hrvatsko-bugarska skupina na bankomate postavljala čitače i kamere

Dvojica Riječana i jedan muškarac iz Plaškog osumnjičeni su da su s petoricom odbjeglih Bugara u posljednjih mjesec dana na 12 bankomata postavili čitače magnetnih kartica i kamere te u drugim državama podigli veće novčane svote.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaDvojica Riječana i jedan muškarac iz Plaškog osumnjičeni su da su s petoricom odbjeglih Bugara u posljednjih mjesec dana na 12 bankomata postavili čitače magnetnih kartica i kamere te u drugim državama podigli veće novčane svote.

Riječka policija pronašla je na opatijskome području prije tri dana osobno vozilo bugarskih registarskih oznaka i u njemu predmete koji se dovode u vezu s kriminalnom skupinom.

Petorica Bugara su u bijegu, a uhićena su trojica hrvatskih državljana koji će danas će biti privedeni u istražni centar Županijskoga suda.

Skupinu se sumnjiči za računalnu prijevaru jer su od 27. srpnja do 28. kolovoza na 12 bankomata postavili tzv. skimmere, to jest čitače magnetnih kartica i minijaturne kamere. Pomoću snimljenih podataka s magnetskih zapisa i PIN-ova prevaranti su u drugim zemljama nekoliko puta podigli veće novčane svote i pritom oštetili dvije banke.

Policija nije otkrila o kolikoj je svoti i o kojim je bankama riječ.

Uređaje su izradili sami, svojom opremom, a u stanovima osumnjičenika pronađena je računalna oprema te drugi predmeti kojima su se koristili u prijevarama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika