30.08.2011. / 16:52

Autor: Nacional.hr

Mesić: Svoja neslaganja s premijerima nisam rješavao kroz medije

Ipak, rekao je kako ministar može napadati predsjednika, ali onda mora biti spreman i na posljedice takvog napada, kao i kakvu sliku šalje u svijet. Također, dodao je kako premijerka mora sama odlučiti što će učiniti s takvim ministrom

Stjepan Mesić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Stjepan Mesić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)Bivši predsjednik Stjepan Mesić ne želi otvoreno komentirati politiku i poteze aktualnog Predsjednika i njegovog nasljednika Ive Josipovića. No, o posljednjem sukobu između predsjednika Josipovića i premijerke Kosor ipak je odlučio progovoriti nekoliko riječi.

Za portal Politika plus, Mesić je rekao kako prepucavanje na relaciji Banski dvori - Pantovčak nije trebalo nikome.

"I ja sam, kao Predsjednik, imao nesuglasice s premijerima, ali ih nisam rješavao medijskim porukama", rekao je Mesić.

Nastup ministra vanjskih poslova Gordana Jandrokovića koji je otvoreno kritizirao Josipovića nije posebno komentirao. Ipak, rekao je kako ministar može napadati predsjednika, ali onda mora biti spreman i na posljedice takvog napada, kao i kakvu sliku šalje u svijet. Također, dodao je kako premijerka mora sama odlučiti što će učiniti s takvim ministrom.

Mesić nastavlja kako nije uobičajena praksa da predsjednik države pojedinačno razgovara s kandidatima za mjesto veleposlanika, no dodaje i kako mu to nitko ne brani, ako će tako lakše odlučiti hoće li prihvatiti prijedloge Vlade.

Nije propustio ni osvrnuti se na posljednje u nizu prepucavanje između Hrvatske i Srbije, koje, smatra Mesić služi samo da i se pogoršali odnosi među državama.

Najave ministra Tomislava Karamarka o kažnjavanju komunističkih zločina okarakterizirao je kao "nasrtaj na hrvatski antifašizam".

"Kojim to smjerom ide HDZ ili oni koji očito imaju ambicija utjecati na taj smjer?", pita se Mesić i dodaje kako on osobno smatra da bi istrage trebalo provoditi na temelju činjenica, a ne u užarenoj atmosferi predizborne kampanje.

Vezane vijesti

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Dio EU-a ili neke slične organizacije

Glavna poruka konferencije "Facing Tomorrow 2012" je pogled u budućnost, a sudionicima konferencije koja se pod pokroviteljstvom izraelskog… Više

Komentari

registracija
23/8/09

xaron, 30.08.11. 18:20

Stipe, Gadafi je financirao tvoje izbore, pa kad je on otisa, idi i ti.


registracija
28/4/10

Zvonko, 30.08.11. 21:18

Svašta mogu razumjeti ali ne mogu razumijeti ljude koji "gutaju" ovog čovjeka!


registracija
12/1/11

bozhidar, 30.08.11. 21:22

pa valjda nisu {ili se nemoze dokazati} svi ustase podjednako krivi kao luburic, boban, francetic, pavelic, i drugi pojedinci. ova primjedba vazi i za partizane.

vecina najdogovornijh partizana za bilo kakve osvetnicke zlocine, vec su pomrli.

prisjetimo se, molim, da ustaske zlocini u vecini slucajeva nisu bili osvetnicki, nego politicko/ideoloski motivirani.
i, najvjerojatnije, naredjivano od italije, nj., i 'ndh'.
dakle, pocinjene iz cistog mira ili bi bilo tako da nije bilo do agresije italije i nj. protiv hr.

moguce je da je i jugoslavija2 takodjer naredjivala smaknuca, ali kako to sad dokazivati? zar ne bi trosili novac uzalud?

a mussolini, hitler, pavelic te njihovi doglavnici nisu vise zivi.

zato se slazem sa mesicem. povod tzv njege za pravdu od strane hdz je ideologija, a ne ikakvo nacelo, pravilo, ili genevske konvencije.

to se vidi i potome da je hdz pocela hvatati osumnjicene za zlocine pocinjene od 91ve tek kad ju je evropa dobro pritisnula i kad je ta ista fasisticka evropa jamcila da nece biti hapsenje/sudjenje clanovima hr vlade.

jer, pogodili ste!! najveci zlocinci su obama, bush, merkel, cameron, sarkozy, berlusconi, et al. hvala


registracija
30/9/09

davor12345, 30.08.11. 23:52

Ja sam Ja, Jeremija, prezivam se Krstić!


registracija
30/9/09

davor12345, 30.08.11. 23:53

Imam ženu i svastiku, obe rade gimnastiku, služio sam stari kadar, artiljeriju!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika