30.08.2011. / 18:42

Autor: Hina

Alžir bi predao Gadafija Međunarodnom sudu

Alžir bi predao Moamera Gadafija Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) kada bi se pojavio u toj sjevernoafričkoj zemlji, izvješćuje alžirski tisak u utorak, dan nakon što je Alžir pružio utočište članovima njegove obitelji.

Moamer GadafiMoamer GadafiAlžir bi predao Moamera Gadafija Međunarodnom kaznenom sudu (ICC) kada bi se pojavio u toj sjevernoafričkoj zemlji, izvješćuje alžirski tisak u utorak, dan nakon što je Alžir pružio utočište članovima njegove obitelji.

Alžir je jučer objavio da su Gadafijeva supruga, dvojica sinova i kćerka prešli na alžirski teritorij, nakon čega je libijsko Nacionalno prijelazno vijeće (NTC) zatražilo njihovo izručenje kako bi im se sudilo.

Alžirski predsjednik Abdelaziz Bouteflika je poručio da će Alžir poštivati mađunarodni zakon u vezi libijskog sukoba.

"Kada bi Gadafi ušao u Alžir, bio bi uhićen i predan Međunarodnom kaznenom sudu, u skladu s međunarodnim sporazumima", prenosi dnevni list el-Chorouk riječi predsjednika Bouteflike.

Tripoli je pao u ruke ustanika još prije tjedan dana, ali se još uvijek ne zna gdje se krije Moamer Gadafi.

Vezane vijesti

Sarkozy: Socijalisti koriste Gadafija za odvlačenje pažnje

Sarkozy: Socijalisti koriste Gadafija za odvlačenje pažnje

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy odbacio je tvrdnje da je svrgnuti libijski čelnik Moamer Gadafi htio financirati njegovu kampanju 2007. rekavši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika